today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Άνοιξε τη πόρτα σου στο περαστικό που στέκει απ ‘έξω…

“Μέχρι να αγαπήσεις ένα ζώο ένα κομμάτι της ψυχής σου παραμένει βαθιά κοιμισμένο.” Η φράση αυτή ειπώθηκε από το Γάλλο λογοτέχνη Άνατολ Φράνς εκπέμποντας μια δυναμική που ταξίδεψε στους αιώνες, βρίσκοντας ισχύ και στο σήμερα. Η εικόνα μιας σύγχρονης και πολιτισμικά εξελιγμένης χώρας αντικατοπτρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο κατά πόσο δε θα δείς στους δρόμους της, σκοτεινές εικόνες εγκαταλελειμμένων και εγκλωβισμένων σε μια ζωή που δεν επέλεξαν πλασμάτων. Δεν είχαν τη τύχη να αγαπηθούν ή προδόθηκαν από αυτούς που αγάπησαν πολύ….

Γράφει ο Σ. Χριστοφάκης-Σαρρής*

 Έχεις τη δυνατότητα να το αλλάξεις αυτό, και να διοχετεύσεις την αγάπη που κρύβεις μέσα σου σε ένα τέτοιο πλάσμα, γιατί η ενέργεια του “περαστικού” που στέκει έξω από τη πόρτα σου και με τον οποίο διασταυρώνονται τα βλεμματά σας είναι μαγική.  Η κίνηση αυτή θα βελτιώσει δυο ζωές, και τη δική του και τη δική σου. Πάρτο απόφαση λοιπόν και συμπορεύσου.

Πρίν από σύννομες διαδικασίες, έγγραφα, βιβλιάρια, φιλοζωικές οργανώσεις, νομοσχέδια, τοπικές αρχές και υπηρεσίες (τα οποία θα πρέπει να ακολουθηθούν απαρέγκλιτα), όλα ξεκινούν από μέσα μας. Από την πνοή που μετατρέπεται σε φωνή και τέλος στην ενέργεια που διέπει κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας καλώντας να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας, προσφέροντας, αποτελώντας οι ίδιοι την αλλαγή που επιθυμούμε να συμβαίνει, μα πάνω απ’ όλα  κάνοντας το πρώτο (και πιο ουσιαστικό βήμα) στον υπερβατικό κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας, όχι αυτόν της απλής  συγκατοίκησης, μα της συμβίωσης και της πρώτης επαφής με τη βαθιά έννοια της ανιδιοτελούς αγάπης και προσφοράς.

*Ο Σίμος Χριστοφάκης-Σαρρής είναι Νομικός-Συντονιστής Φιλοζωίας ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ