today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Το στραπάτσο του ΣΥΡΙΖΑ με τα self tests και τη Siemens 

Έψαξα να βρω από πού προκύπτει ότι τη δουλειά για τα self tests του κορωνοϊού θα την έπαιρνε η Siemens. Και μάλιστα με απευθείας ανάθεση! Και όχι μόνο αυτό αλλά και ύστερα από εντολή του ίδιου του Μητσοτάκη!!! “Διάολε”, είπα μέσα μου, “είναι πολύ χοντρό για να συμβαίνει κάτι τέτοιο”!

Του Νίκου Στέφου *

Και πριν περάσουν ούτε 24 ώρες βγήκαν όλα στη φόρα. Ούτε απευθείας ανάθεση γίνεται ούτε Siemens υπάρχει ούτε τίποτα από όλα όσα έκραζαν εδώ και δυο μέρες τα δημοσιογραφικά καρακόλια και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ!

Όπως προκύπτει από τον επίσημο φάκελο που κατατέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο θα προκηρυχθεί διαγωνισμός στον οποίο θα συμμετάσχουν 31 εταιρείες! Με τη Siemens να είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ! Και για έναν ακόμη λόγο ότι οι επιστήμονες έκριναν πως η Siemens δεν πληροί τα κριτήρια που έθεσαν ούτε καν για να καταθέσει την επίσημη προσφορά της…

Το μόνο “αμάρτημα” του διαγωνισμού είναι ότι έχει τη μορφή του κατεπείγοντος! Προφανώς τα καρακόλια θα ήθελαν να γίνει ο διαγωνισμός με τον συνήθη ρυθμό του γραφειοκρατικού αραμπά του ελληνικού δημοσίου ώστε να σπεκουλάρουν κι άλλο στον ανθρώπινο πόνο και στην αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνομένων και των θανάτων…

Δεν πιστεύω σίγουρα ότι μετά από αυτό το στραπάτσο τους θα βάλουνε μυαλό. Οι άνθρωποι αυτοί που απέτυχαν ως κυβέρνηση, βαράνε απελπισμένα στον αέρα ντουφεκιές λάσπης κι όποιον πάρει ο χάρος! Αλλά διάολε, αντιπολίτευση της προκοπής πότε επιτέλους θα κάνουνε; Φοβάμαι ποτέ!

* Ο κ. Νίκος Στέφος είναι δημοσιογράφος – συγγραφέας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ