today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ στο επίκεντρο επικοινωνίας του Ν.Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Τζέιμς Ώστιν είχε, σήμερα, Πέμπτη 1η Απριλίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Αμερικανού υπουργού. Οι δύο υπουργοί τόνισαν το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα και την πρόθεσή τους για ενίσχυσή της, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας την συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία, υπογραμμίστηκε η σημασία της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και αναγνωρίστηκε η συνεισφορά της Ελλάδος ως ισχυρού συμμάχου στο ΝΑΤΟ και πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον ομόλογό του για την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και τις επιπτώσεις της στην συνοχή της συμμαχίας.

Επίσης, ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ο Λ. Ώστιν συνομίλησαν για θέματα εξοπλιστικών προγραμμάτων και αμοιβαίως επωφελών συνεργασιών στον αμυντικο-τεχνικό τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ