today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Χανιά: Εξιχνιάστηκαν έξι ληστείες που είχαν γίνει σε 3 μήνες

Εξιχνιάστηκαν από τις διωκτικές αρχές στα Χανιά έξι υποθέσεις κλοπών από σπίτια και σκάφος αλιείας σε περιοχή του δήμου Αποκόρωνα. Οι αρχές σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι δράστες από τις 17 Ιανουαρίου έως και τις 26 Μαρτίου 2021, είχαν διαπράξει έξι κλοπές, εκ των οποίων οι πέντε σε σπίτια και μία σε σκάφος αλιείας.

Αφαίρεσαν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 1.984 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ η χρηματική αξία των καυσίμων που αφαίρεσαν από το αλιευτικό σκάφος ανέρχεται στο ποσό των 2.100 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων προέκυψε ότι δύο από τους ημεδαπούς είχαν διαπράξει τις συγκεκριμένες κλοπές και στην συνέχεια παρέδιδαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στους άλλους δύο ημεδαπούς.

Σε έρευνες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε χώρους εργασίας των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το Ι.Χ. αυτοκίνητο, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ