today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Αδ.Γεωργιάδης: Ενισχύεται η εστίαση με τη μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει μέσω ΕΣΠΑ

«Σχεδιάσαμε τη μεγαλύτερη κλαδική δράση που έχει γίνει μέσω ΕΣΠΑ», ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κλάδο της εστίασης.

«Η μεγαλύτερη αγωνία όλων είναι ότι δεν έχουν κεφάλαιο κίνησης. Αποφασίσαμε να καλύψουμε την αγορά υλικών, πρώτων υλών, για την επανεκκίνηση» είπε ο υπουργός. «Καλύπτουμε για όσους είχαν πάνω από 30% πτώση τζίρου, το 7% του ετήσιου τζίρου του 2019, προκειμένου να αγοράσουν πρώτες ύλες και θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 τα τιμολόγια αγοράς προϊόντων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς «πρόκειται για ένα εργαλείο που θα βοηθήσει το σύνολο των επιχειρησεων της εστίασης να ανοίξουν».

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να επανεκκινήσουν αρκετοί κλάδοι ακόμη και αρκετά πιο μετά θα ανοίξει η εστίαση. Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει ημερομηνία ή αν είναι πριν το Πάσχα αν και σημείωσε ότι «δεν είναι θέμα των δύο επόμενων εβδομάδων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ