today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

ΥΠΕΞ Ισπανίας: Τέλη Ιουνίου, το αργότερο, θα είναι έτοιμα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η Ισπανία αναμένει ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα διευκολύνουν τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι έτοιμα το αργότερο τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Αντιμέτωποι με μια πανδημία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 900.000 ανθρώπους στην Ευρώπη και έχει οδηγήσει την ήπειρο στην πιο βαθιά της ύφεση, οι ηγέτες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει να εργαστούν για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να εκκινήσει και πάλι η τουριστική βιομηχανία, που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

«Είμαστε στις Βρυξέλλες με μια πρόταση που έγινε από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε η υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero, λέγοντας ότι το Κοινοβούλιο έχει συμφωνήσει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τα πιστοποιητικά για να διευκολυνθούν τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα αποτρέπουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από το να ταξιδέψουν, δήλωσε η Γκονθάλεθ Λάγια, αλλά οι πολίτες που έχουν πιστοποιητικό θα περνούν πιο γρήγορα από τα σύνορα συγκριτικά με άλλους που θα πρέπει να υποβάλλονται σε όλους τους υφιστάμενους ελέγχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ