today-is-a-good-day
19 C
Athens

Με απειλές και διχαστικό τόνο αντέκρουσε ο ΣΥΡΙΖΑ την παραπομπή Ν.Παππά σε Προανακριτική

Η πλειοψηφία της Βουλής, χθες το βράδυ,  αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την πρόταση 30 βουλευτών της Ν.Δ. για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Ν. Παππά, ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες για  τη στάση και τις αποφάσεις του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Στην ψηφοφορία καταμετρήθηκαν 187 «ναι», 85 «όχι», 17 «παρών» και ένα άκυρο. Δεδομένου ότι από Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, που έλαβαν θέση υπέρ της Προανακριτικής, ψήφισαν συνολικά 189 βουλευτές –απουσίαζε ο κ. Κυρ. Βελόπουλος. Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική.Υπέρ του «παρών» τάχθηκε το ΚΚΕ, ενώ το ΜέΡΑ25 απείχε.

Κατά την πολύωρη συνεδρίαση,  που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ήταν θυελλώδης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να ανεβάσει τους τόνους με διχαστική ρητορική. Μάλιστα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε ευθέως από τη ΝΔ να καταδικάσει την ομιλία του  Π. Πολάκη, η οποία χαρακτηρίστηκε «εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα μίσους», απέφυγε να το κάνει.  «Είναι ένας Πολάκης χωρίς μουστάκι», σχολίασε η ΝΔ.

Για τον Ν. Παππά ζητείται, έπειτα από αποστολή δικογραφίας στη Βουλή, η διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων και ειδικότερα της «δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν» και της «παράβασης καθήκοντος κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν».

Υπέρ της αναγκαιότητας να διερευνηθεί η υπόθεση τάχθηκε και το ΚΙΝΑΛ, με τον κ. Β. Κεγκέρογλου να τονίζει ότι τόσο από σειρά παλαιών δηλώσεων, ακόμα και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από «το περιεχόμενο των καταθέσεων, των μαρτυριών και των στοιχείων που περιέχονται στη δικογραφία, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν παραπάνω από ενδείξεις για τη διάπραξη αδικημάτων από τον πρώην υπουργό, που εμπίπτουν στις πρόνοιες του Συντάγματος για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης. Σύσσωμη η Βουλή πρέπει να ψηφίσει “ναι” στη συνέχιση της εξέτασης», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο Ν. Παππάς, αφού απέρριψε τις εις βάρος του αναφορές που εμπεριέχονται στη δικογραφία, σημείωσε απευθυνόμενος στη Ν.Δ.: «Να προσέχετε πώς μιλάτε για αυτή την παράταξη, τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ώρα που θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τις συκοφαντίες σας πλησιάζει».

«Ολες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της Ν.Δ., προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ», σχολίασε ο κ. Δημ. Κουτσούμπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ