today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Θ.Πλεύρης για ΣΥΡΙΖΑ: Ως κυβέρνηση ήσασταν τραγικοί και ως αντιπολίτευση κωμικοί

«Ψηφίσουμε με περηφάνια» την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ανέφερε από το βήμα της oλομέλειας της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, κατά την 50 λεπτών ομιλία του «περιμέναμε να πάρει θέση σε αυτά που είπε ο κ. Πολάκης για ‘δοσίλογους και μαυραγορίτες’ αλλά δεν το έπραξε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, τόνισε πως μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι οι οποίοι υπηρετούνται». Από τη μια «είναι ο κόσμος αυτής της παράταξης που προσπαθεί να ενώνει όλους τους Έλληνες» και από την άλλη ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που είναι «του ρίσκου, και αυτός που επιδιώκει να υπάρχουν ανώμαλες καταστάσεις, γιατί εκμεταλλευόμενος τέτοιες καταστάσεις κατάφερε από το 3% να κερδίσει την εξουσία».

«Ακόμα και σε ομαλές συνθήκες δεν καταφέρατε τίποτα» είπε ο κ. Πλεύρης απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ως κυβέρνηση «ήσασταν τραγικοί και ως αντιπολίτευση κωμικοί…» συμπλήρωσε. Απέρριψε την κριτική περί δίωξης πολιτικών αντιπάλων, λέγοντας πως στην Βουλή ήρθαν δύο δικογραφίες: Η μία της Folli Follie κατά κορυφαίων υπουργών και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη αυτή για τον κ. Παππά. Είπαμε ότι για την πρώτη δικογραφία δεν υπήρχαν ικανά στοιχεία. Σε αντίθεση με εσάς που στήσατε ολόκληρη προανακριτική επιτροπή για 11 πρώην πρωθυπουργούς και βουλευτές με «κουκουλοφόρους» μάρτυρες που έλεγαν για τροχίλατες βαλίτσες.

Αντίθετα, ανέφερε ο Θ. Πλεύρης, στην δικογραφία για τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, δεν υπάρχουν όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο οι καταγγελίες του Χ. Καλογρίτσα, αλλά υπάρχει προσύμφωνο πέρα των τεχνικών έργων, υπάρχει επιχειρηματικό σχέδιο για ΜΜΕ, αναφορές για χρήματα μέσω Κύπρου, όροι στα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν ανταλλαχτεί για «Λευκό Οίκο», «μαγαζί» όπως και οι καταθέσεις από τους Δ. Κοντομηνά και Ευαγ. Μαρινάκη, ότι μόλις υπαναχώρησε από την χρηματοδότηση του σχεδίου η εταιρεία CCC, από τον δεύτερο ζητήθηκαν 20 εκατ ευρώ και από τον πρώτο να δώσει το 51% του καναλιού του στον κ. Καλογρίτσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ