today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αντίθετο στο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς όρους το ΜέΡΑ25

Την αντίθεσή του στο άνοιγμα του τουρισμού «και πάλι χωρίς όρους και μέτρα προστασίας», αλλά και στην γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκφράζει ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κριθαρίδης αναφέρει, ότι «με νέο ρεκόρ κρουσμάτων αυτή τη φορά πάνω και από 4 χιλιάδες, τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει συνολικά τους 8 χιλιάδες και τους διασωληνωμένους να σπάνε κάθε μέρα το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο, η κυβέρνηση βάζει την επιτροπή να εισηγηθεί αύριο ‘άνοιγμα’ με συνθήκες πολύ χειρότερες από όταν ‘κλειστήκαμε’, ενώ ετοιμάζονται κιόλας για έναν τουρισμό και πάλι χωρίς όρους και μέτρα προστασίας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ 25, «κανένας δεν διαφωνεί με τον τερματισμό αυτού του παραλόγου το οποίο βιώνουμε καιρό τώρα, με τραγικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία, όμως η κυβέρνηση ναρκοθετεί αυτό το ‘άνοιγμα’, όταν ακόμα και σήμερα δεν έχει επιτάξει όλες τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα και δεν έχει προχωρήσει σε πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ και αντιθέτως απολύει κιόλας εκδικητικά υγειονομικούς».

Ο κ. Κριθαρίδης επιτίθεται επίσης στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «αυτοί που δεν φρόντισαν εγκαίρως για το δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ, για μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων πέραν της ευρωπαϊκής αποτυχημένης διανομής, τώρα εργαλειοποιούν και πάλι την επιστημονική επιτροπή για να κάνουμε μια έξοδο με μια κατάσταση πολύ χειρότερη από αυτή που μπήκαμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ