today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ν.Κεραμέως: Αδιανόητα τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύμβαση της Cisco

«Ως εδώ, τα ψέματα πια είναι αδιανόητα», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας τις κατηγορίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τη σύμβαση του Υπουργείου με τη Cisco για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης.

«Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε μια τέτοια πλατφόρμα, χωρίς ούτε ένα ευρώ κόστος για το δημόσιο», τόνισε η κ. Κεραμέως μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Προφανώς δεν θα μπορούσε να είναι δωρεάν εσαεί» πρόσθεσε. Όπως έχει τονισθεί ήδη από το Υπουργείο, σύμφωνα με την εν λόγω σύμβαση, η πλατφόρμα Webex είχε παραχωρηθεί δωρεάν από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Η υπουργός ανέφερε ότι, προκειμένου να μη δαπανηθούν νέα κονδύλια, ενεργοποιήθηκαν από το Υπουργείο ανενεργές συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσαν τις υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων στο δημόσιο. Αναφορικά με το κόστος των αδειών, σημείωσε ότι η άδεια για κάθε έναν από τους 154.000 εκπαιδευτικούς κοστίζει 14 ευρώ τον χρόνο.

Σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι το υπουργείο παραχώρησε δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών στην εν λόγω εταιρεία, η κ. Κεραμέως απάντησε ότι υπάρχει ειδική ρήτρα που απαγορεύει στην εταιρία να κάνει χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός της σύμβασης, ενώ η αρμόδια Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων είχε εξετάσει το πλαίσιο της σύμβασης και έκρινε τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης σύννομη.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Μιλώντας για την παρούσα κατάσταση και την εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι για το ζήτημα γίνονται τακτικές συζητήσεις με τους ειδικούς και ότι η επιθυμία είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν.

Σημείωσε ότι οι αποφάσεις για το εάν θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία θα ληφθούν όταν θα έχει όταν διαμορφωθεί μια πλήρης εικόνα για το διάστημα που τα σχολεία θα είναι ανοιχτά.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη για να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στο Πάσχα και επανέλαβε ότι είναι υπό συζήτηση μια μικρή παράταση του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου και ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δρομολογούνται για να γίνουν κανονικά τον Ιούνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ