today-is-a-good-day
17 C
Athens

Ε. Βόζεμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί τη λύση για ασφαλή τουρισμό

Την αναγκαιότητα της άμεσης έγκρισης και εφαρμογής του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού για την επανεκκίνηση του τουρισμού, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κατά την παρέμβασή της στη σημερινή σχετική συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες.

Η κ. Βόζεμπεργκ, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, καθώς και της Ειδικής Ομάδας Δράσης του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα Τουρισμού, υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός είναι μεταξύ των κλάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία με περίπου 6 εκατ. θέσεις εργασίας να βρίσκονται σε κίνδυνο» και ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξουν συντονισμένες δράσεις από την ΕΕ, ώστε να συμπεριληφθεί ο τουρισμός άμεσα στα εθνικά σχέδια ανάκαμψης».

«Απαιτείται ισχυρή στήριξη ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, βραχυπρόθεσμα για την περίοδο 2020-2024, που να απευθύνονται στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε σε άλλο σημείο της παρέμβασής της, τονίζοντας ότι, επιπλέον, η Ε.Ε. πρέπει να συνδράμει στις προσπάθειες των κρατών μελών για οικονομική τόνωση του τουρισμού και των μεταφορών, προκειμένου «να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των πτωχεύσεων και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας».

Όπως είπε, «η πανδημία έχει, επίσης, μετατοπίσει τη ζήτηση των ταξιδιωτών και έχει δημιουργήσει νέες τάσεις στην επιλογή προορισμών, με την υγειονομική ασφάλεια και τις ποιοτικές υπηρεσίες να θεωρούνται πλέον προτεραιότητα» και «για το λόγο αυτό οφείλουμε να επενδύσουμε σε ασφαλή και “καθαρά” ταξίδια».

Καταλήγοντας, η κ. Βόζεμπεργκ, αφού τόνισε ότι «το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού αποτελεί τη λύση» και ότι «την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστήριξε ολόκληρη η Ευρώπη», υπογράμμισε πως «η έγκρισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος από την Ολομέλεια του Σώματος αναμένεται να οδηγήσει στην επιστροφή της οικονομικής δραστηριότητας στους τομείς των μεταφορών και του τουρισμού, διευκολύνοντας τα ταξίδια, καθώς αποτελεί την εναλλακτική λύση έναντι των μοριακών τεστ και της υποχρεωτικής καραντίνας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ