today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τσεχία: Ο αριθμός των νεκρών έσπασε το φράγμα των 25.000

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την COVID-19 έσπασε το φράγμα των 25.000, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκε από την αρχή του έτους.

Η χώρα αυτή των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες χώρες από την πανδημία και έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο κατά κεφαλήν αριθμό νεκρών στονκόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Our World in Data.

Συνολικά, ο αριθμός των θυμάτων είχε φτάσει στα 25.055 μέχρι αργά χθες το βράδυ, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Τον Μάρτιο, σημειώνονταν κατά μέσο όρο σχεδόν 194 θάνατοι ημερησίως από covid-19.

Η κυβέρνηση επέβαλε αυτό τον μήνα αυστηρότερο λοκντάουν περιορίζοντας τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών καθώς επιδιώκει να μειώσει τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων και τον αριθμό των νοσηλειών δεδομένου ότι το σύστημα υγείας υφίσταται τεράστια πίεση.

Τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα σχολεία είναι ως επί το πλείστον κλειστά από τον Νοέμβριο.

Το ποσοστό των μολύνσεων έχει αρχίσει να μειώνεται τις τελευταίες ημέρες, αλλά τα αυστηρά μέτρα αναμένεται να ισχύσουν μέχρι τον Απρίλιο.

Χθες υπουργοί της κυβέρνησης δήλωσαν ότι δεν έχει έρθει η ώρα για να χαλαρώσουν οι περιορισμοί παρότι έχουν αρχίσει να μειώνονται τα κρούσματα.

Συνολικά, 1,48 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τότε που αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα πριν από ένα χρόνο.

Χθες αναφέρθηκαν 8.167 κρούσματα από πάνω από 10.000 που ήταν την ίδια ημέρα πριν από μια εβδομάδα.

Οι Τσέχοι κατέγραψαν χθες ένα χρόνο από τον πρώτο θάνατο από COVID-19 στη χώρα και στις 12 το μεσημέρι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ήχησαν οι καμπάνες.

Στην μνήμη των θυμάτων μια ομάδα ζωγράφισε 25.000 λευκούς σταυρούς στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης στην Πράγα.

Η στατιστική υπηρεσία ανέφερε χθες ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 15% το 2020 και ήταν ο υψηλότερος από το 1987 με την αύξηση να σημειώνεται κυρίως κατά το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου όταν ενέσκηψε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ