today-is-a-good-day
13 C
Athens

Επετειακές Δράσεις της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Η Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχοντας στον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα πρόγραμμα Δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν την επιστημονική έρευνα, τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.

Οι Δράσεις έχουν σχεδιαστεί και οργανωθεί σε συνεργασία με φορείς, επιστήμονες και δημιουργούς, κορυφαίους στους τομείς της έρευνας, της επιστήμης, των γραμμάτων και του πολιτισμού και αποσκοπούν στην ανάδειξη της πορείας της χώρας, των αγώνων της, του πολιτισμού της, της προόδου της, στη διάρκεια των 200 αυτών χρόνων ελεύθερου Ελληνικού κράτους.

Διεθνές Συνέδριο του Ε.Κ.Π.Α. στις 12-13 Μαρτίου 2021

Το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων (1776-1848). Επαναξιολογήσεις και Συγκρίσεις» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) πραγματοποιήθηκε στις 12-13 Μαρτίου 2021 με χορηγό την Τράπεζα Πειραιώς.

«21 ομιλίες για το ’21», κύκλος διαλέξεων από το Ε.Κ.Π.Α.

Από Τετάρτη 13 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιείται διαδικτυακά από το Ε.Κ.Π.Α. ο κύκλος «21 ομιλίες για το ’21», με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των 21 ομιλιών και παρακολουθήστε τις μέσω webex και YouTube!

Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL

Αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality) μεταφερόμαστε στη Σπάρτη και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού του ΠΙΟΠ και περιηγούμαστε ψηφιακά στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL».
 
Αναμνηστικό μετάλλιο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Ένα μοναδικής αισθητικής, επετειακό μετάλλιο, τεκμήριο μνήμης για την επέτειο και τη σημασία του 1821 στην εποχή μας, φιλοτεχνήθηκε από την Έλενα Βότση αποκλειστικά για την ΙΕΕΕ-ΕΙΜ. Η χύτευση και η κοπή του πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ