today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Με φυσική παρουσία και μέτρα προφύλαξης η φετινή τελετή των Όσκαρ

Όχι συγκινητικές ευχαριστίες μέσω του Zoom, όχι τζιν ούτε πιτζάμες: παρά την πανδημία, που έκανε άνω κάτω το σύνηθες χρονοδιάγραμμα, η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου με φυσική παρουσία και το επίσημο ένδυμα θα είναι υποχρεωτικό, όπως και τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης.

Η βραδιά των Όσκαρ θα σκηνοθετηθεί για έκτη φορά από τον Γκλεν Γουάις, έναν αναγνωρισμένο ειδικό σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, με την παραγωγή του Στίβεν Σόντερμπεργκ, του σκηνοθέτη της ταινίας Contagion, ανακοίνωσε σήμερα η Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών του Κινηματογράφου.

«Το σχέδιό μας είναι, για φέτος, τα Όσκαρ να μοιάζουν σε μια ταινία, όχι σε ένα τηλεοπτικό θέαμα», εξήγησε ο Σόντερμπεργκ και οι άλλοι παραγωγοί σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Ντέιβιντ Ρούμπιν, ο πρόεδρος της Ακαδημίας, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η τελετή θα διεξαχθεί όχι μόνο στην παραδοσιακή αίθουσα του Dolby Theatre, στην καρδιά του Χόλιγουντ, αλλά επίσης σε έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά του Λος Άντζελες, σε καμιά δωδεκαριά χιλιόμετρα από εκεί.

Προς το παρόν οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως ο σταθμός Union Station, διάσημος για την αρχιτεκτονική του ισπανικού αποικιακού στυλ, αναμένεται να επιτρέψει στην πλειάδα των αστέρων να συμμετάσχουν στο γκαλά, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ