today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Βέμπερ: Yπέρ της διακοπής εξαγωγών εμβολίων από την ΕΕ

Υπέρ της πλήρους διακοπής των εξαγωγών εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Εάν η ΕΕ δεν τηρήσει την υπόσχεσή της να προσφέρει σε κάθε πολίτη της Ευρώπης εμβόλιο το καλοκαίρι, υπάρχει ο κίνδυνος της δραματικής απώλειας εμπιστοσύνης των πολιτών της, γι αυτό είμαι υπέρ της πλήρους διακοπής όλων των εξαγωγών εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του περιοδικού «Der Spiegel».

«Οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να είναι ανόητοι. Χρειαζόμαστε λίγο “Πρώτα η Ευρωπαϊκή Ένωση”. Πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο για τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται και ενεργεί στη μεγαλύτερη κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σαν να βρισκόμασταν σε μια κανονική κατάσταση. Αντιθέτως, οι ΗΠΑ ενεργοποίησαν το Defense Production Act (Νόμο περί Αμυντικής Παραγωγής), ο οποίος εξασφαλίζει την παραγωγή σε περιόδους πολέμου. Οι Αμερικανοί εφαρμόζουν αμυντικό δίκαιο, εμείς διοικητικό δίκαιο», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) της Bαυαρίας.

Ο Βέμπερ επέκρινε επίσης τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το θέμα των εμβολίων: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στον Λευκό Οίκο και που έχουμε και πάλι έναν πραγματικό εταίρο στη διατλαντική σχέση. Ωστόσο, στον τομέα των εμβολίων δεν έχει ακόμη αποδείξει αυτή την διάθεση για συνεργασία, επειδή οι ΗΠΑ δεν συνεργάζονται καθόλου στο θέμα των εμβολίων. Εάν άλλες χώρες δεν είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα εάν και εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους», δήλωσε ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ