Ν.Ηλιόπουλος: Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να «παραγγείλει» κοινωνικές αντιδράσεις

ΑΠΕ

Τις κοινωνικές αντιδράσεις «καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί ούτε να τις οργανώσει ούτε να τις “ παραγγείλει”, αποτελούν αυθόρμητες κοινωνικές επιλογές, τις οποίες οφείλουμε να κατανοήσουμε και να ακούσουμε», δήλωσε στο cnn.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «οι αντιδράσεις στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του κ. Μητσοτάκη είναι άλλη μια ένδειξη του θυμού που υπάρχει στην κοινωνία» και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ανεχτεί να υπάρχει έστω και η παραμικρή ρωγμή στο τείχος μονοφωνίας που προσπαθεί να δημιουργήσει». Την κατηγόρησε πως «έχει την τάση να βαφτίζει τρολ του ΣΥΡΙΖΑ κάθε πολίτη που μπορεί να της ασκήσει κριτική για την αυταρχική και αντικοινωνική πολιτική της». Σχολίασε ότι «η αντιπολίτευση κατηγορείται ότι διασπείρει τον ιό για να θολώσει τη κυβερνητική επιτυχία», για να σημειώσει ότι «για άλλη μια φορά δεν υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη για την τραγική κατάσταση σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας ή τις ελλείψεις του συστήματος υγείας. Φταίνε οι πολίτες και η αντιπολίτευση». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερος διακινητής ψευδών ειδήσεων από τη ΝΔ και το σύστημα που τη στηρίζει». Πρόσθεσε ότι προεκλογικά η ΝΔ «υποστήριζε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την μη περικοπή των συντάξεων» και πως «με αυτό τον τρόπο νομιμοποίησε στην κεντρική πολιτική αντιπαράθεση τον ανορθολογισμό και τη συνωμοσιολογία, χαρακτηριστικά γνωρίσματα της άκρας δεξιάς».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη μιας «συνολικής συζήτησης για το πεδίο της ενημέρωσης», τονίζοντας πως «σε αυτή τη δύσκολη άσκηση έχουμε να υπερασπιστούμε την ελευθερία του λόγου, το δικαίωμα στην ποιοτική ενημέρωση και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε κάθε πολίτη και κοινωνική ομάδα από την χυδαιότητα και τον κακοποιητικό λόγο».