today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Η Αυστραλία συνεχίζει πιο δυναμικά τους εμβολιασμούς, μετά την απόφαση του ΕΜΑ

H Αυστραλία καλωσόρισε σήμερα την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) να υποστηρίξει το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, μετά από τη διεξαγωγή μιας έρευνας για την ασφάλεια της χρήσης του, καθώς οι αρχές της χώρας θα εντατικοποιήσουν την εκστρατεία εμβολιασμού από την επόμενη εβδομάδα.

Η Γερμανία, η Γαλλία, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν χθες, Πέμπτη, τη συνέχιση της χρήσης των δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, ακολουθώντας τα ευρήματα του ΕΜΑ, σύμφωνα με τα οποία, οι ωφέλειες από το εμβόλιο υπερτερούν των κινδύνων από τη χρήση του.

Περισσότερες από δώδεκα χώρες στην Ευρώπη είχαν προσωρινά αναστείλει τις εκστρατείες εμβολιασμού τους με το αναφερόμενο εμβόλιο, μετά από αναφορές για εμφάνιση σπάνιων θρομβώσεων στο αίμα μερικών από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν.

«Νομίζω ότι είναι μία πολύ σημαντική ιατρική είδηση παγκοσμίως. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο ΕΜΑ έφτασε στο ίδιο συμπέρασμα, όπως και η αρμόδια αρχή της Αυστραλίας… Είναι απίθανα νέα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ στο Sky News.

Η Αυστραλία δεν προχώρησε σε αναστολή του εθνικού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, παρά την αναστολή των εμβολιασμών στην Ευρώπη, ανακοινώνοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι δόσεις εμβολιασμού προκάλεσαν κάποια σοβαρή παρενέργεια.

Στην πλειονότητα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της Αυστραλίας θα διατεθεί το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι αρχές έχουν εξασφαλίσει περίπου 54 εκατομμύρια δόσεις, με τα 50 εκατομμύρια να παράγονται τοπικά από τα τέλη Μαρτίου.

Η Αυστραλία από τη Δευτέρα, θα ενεργοποιήσει τη δεύτερη φάση του προγράμματος εμβολιασμών της και θα δει περίπου έξι εκατομμύρια ανθρώπους να λαμβάνουν την πρώτη δόση, είτε του εμβολίου της Pfizer/BioNTech είτε του εμβολίου AstraZeneca, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Μέχρι σήμερα, περίπου 250.000 άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19 στην Αυστραλία. Η χώρα αναφέρει μηδενικά ή μονοψήφια κρούσματα μόλυνσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Νέα Νότια Ουαλία, η πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, δεν έχει αναφέρει κάποιο τοπικά μεταδιδόμενο κρούσμα μόλυνσης για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Η Αυστραλία έχει αναφέρει περισσότερα από 29.100 περιστατικά μόλυνσης και 909 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ