today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Θ.Παφίλης: Ανήθικη η επίθεση στις κινητοποιήσεις

Για “δολοφονική πολιτική” κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης που ζήτησε άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών, μαζικά τεστ, ελέγχους στους χώρους δουλειάς προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτικό μορατόριουμ με δεδομένη την επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα.

«Την ίδια ώρα που ακολουθείτε αυτή τη δολοφονική πολιτική, έχετε εξαπολύσει και μια ανήθικη πολιτική επίθεση ακόμη και σε αυτούς που τους λέγατε ήρωες, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, στους οποίους πάτε να φορτώσετε τη διασπορά του κορονοϊού και την έξαρση της πανδημίας λόγω των διαδηλώσεων», είπε ο Θανάσης Παφίλης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και προσέθεσε:

«Εξαπολύετε αυτή την ανήθικη επίθεση γιατί γνωρίζετε ότι η μεγάλη πλειοψηφία στις κινητοποιήσεις είναι από τα συνδικάτα, από τους υγειονομικούς, από τους φοιτητικούς συλλόγους που έχουν ένα χρόνο να πάνε στις σχολές τους, που σας βλέπει να νομοθετείτε υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων που σας βλέπει μέσα στην πανδημία να μην ντρέπεστε να πετάξετε 30.000 παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών, έξω από τα πανεπιστήμια».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σχολίασε όμως και την αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. «Χρεώνετε στον ΣΥΡΙΖΑ τις κινητοποιήσεις. Μα δεν βλέπετε; Τι σχέση έχει το μαζικό κίνημα με τους 1.000 ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ; Το κάνετε για να συκοφαντήσετε τον λαό που έχει ξεπεράσει τα όρια της υπομονής του, που είναι τσακισμένος, οικονομικά και ψυχολογικά» είπε ο Θανάσης Παφίλης που χαρακτήρισε εξαπτέρυγα της κυβέρνησης, το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση, στην επίθεση κατά της λαϊκής κινητοποίησης.

«Βλέπουμε έναν οργασμό νομοσχεδίων που τσακίζουν το λαό. Και την ίδια ώρα, του λέτε του λαού ότι δεν έχει δικαίωμα και να μιλάει. Ε, αυτό είναι πολιτική προστυχιά. Τους λέτε ότι δεν έχει δικαίωμα ο λαός να διαμαρτυρηθεί. Αλήθεια; Ο κόσμος έχει ξεπεράσει τα όρια του. Σταματήστε να συκοφαντείτε, τη νεολαία ιδίως. Λέτε δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα αλλά οι πρυτάνεις σας έχουν κάνει πρόταση για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Λέτε δεν υπάρχουν λεφτά αλλά την ίδια ώρα έχετε λεφτά για τα κανάλια και για να διαφημίσουν τα μέτρα προστασίας», είπε ο Θανάσης Παφίλης και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση πληρώνει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά δεν δίνει λεφτά για την υγεία των πολιτών και για καθηγητές στα σχολεία.

SourceΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ