today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Κ.Σκανδαλίδης: Ο λαός θεάται άφωνος το σκηνικό εχθροπάθειας

Η λειτουργία της δικαιοσύνης είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που υφίστανται σήμερα στη χώρα και δεν αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές παρεμβάσεις, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια.

Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτήρισε παράξενη επιλογή που περιστέλλει τη διαδικασία υποστήριξης των νομικών επιχειρημάτων ενώπιον του ΣτΕ, τη διάταξη για τον περιορισμό της έκτασης των δικογράφων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η χρονική στιγμή που εισάγονται οι διατάξεις για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στη διαχείριση της πανδημίας και τη δραματική εξάπλωσή της και επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για τα άμεσα βήματα που πρέπει να γίνουν, ήτοι επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων με ενιαίο σχεδιασμό και με υποχρεωτική ένταξη του προσωπικού, υποχρεωτική ένταξη ιδιωτικών ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, πολλαπλασιασμό των τεστ και ιχνηλάτηση, άμεση λειτουργία κλιμακίων στην πρωτοβάθμια φροντίδα με επισκέψεις και στα σπίτια των ασφαλισμένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, δημιουργία συντονιστικού κέντρου που θα δίνει οδηγίες στους γιατρούς και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας για τη διαχείριση της κατάστασης.

Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής σχολίασε και την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, μια κατάσταση «αναντίστοιχη» με την κρισιμότητα των στιγμών, όπως είπε. «Χθες ένιωσα πολύ άσχημα. Έχω 30 χρόνια σε αυτή την αίθουσα και προσπαθούσα να καταλάβω τι είναι αυτό που συμβαίνει; Δυστυχώς είναι το σκηνικό δύο μονομάχων την ώρα που ο λαός θεάται άφωνος το σκηνικό της εχθροπάθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης.

«Ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύεται την ανασφάλεια της κοινωνίας με τα αντανακλαστικά του “νόμος και τάξη” και από την άλλη μεριά υπάρχει όξυνση της αντιπαράθεσης για την περιστολή των δικαιωμάτων, που εξελίσσεται με τρόπο που δεν θα έπρεπε να συγκρούεται με την κοινωνική ανάγκη. Ο τόπος πρέπει να ξαναβρεί το δρόμο του, ο πολίτης πρέπει να ξαναβρεί την ηρεμία του και μόνο με εθνική συνεννόηση μπορεί να βγει το σκάφος σε ήρεμα νερά. Έχουμε υποχρέωση, ως πολιτικό σύστημα, να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Σκανδαλίδης και τόνισε ότι είναι δυστύχημα για τον τόπο η αντιπαράθεση που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ