today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Πολωνία: Αυστηροποίηση περιορισμών μπροστά στην αναζωπύρωση της επιδημίας

Ο υπουργός Υγείας της Πολωνίας ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών σε ολόκληρη τη χώρα, που δίνει μάχη με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Θέατρα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και κινηματογράφοι θα κλείσουν από τις 20 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άνταμ Νιεντζιέλσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να εφαρμόζουμε περιορισμούς σε τοπικό επίπεδο. Ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά αυτή τη στιγμή είναι να επεκτείνουμε αυτούς τους περιορισμούς σε ολόκληρη την Πολωνία», σημείωσε ο Νιεντζιέλσκι, προσθέτοντας πως τα σχολεία θα προχωρήσουν σε τηλεκπαίδευση.

«Εάν οι ενέργειες αυτές δεν οδηγήσουν στην υποχώρηση της πανδημίας ή έστω στην επιβράδυνση του τρίτου κύματος, τα επόμενα βήματα θα είναι η επιβολή ενός τυπικού λοκντάουν, μια κατάσταση κατά την οποία θα κλείσουμε τα πάντα», τόνισε ο Πολωνός υπουργός Υγείας.

«Ζητάμε από τους εργοδότες να επιτρέψουν την τηλεργασία όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε επίσης ο Νιεντζιέλσκι.

Προειδοποίησε, εξάλλου, πως η Πολωνία θα μπορούσε να μετρήσει πάνω από 30.000 νέα ημερήσια κρούσματα, από την επόμενη εβδομάδα, εάν η τάση συνεχιστεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 52% των νέων κρουσμάτων προέρχονται από το στέλεχος που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Η χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε σήμερα 25.052 νέα κρούσματα Covid-19, τον υψηλότερο αριθμό νέων μολύνσεων μέχρι στιγμής φέτος. Επιπλέον, κατέγραψε σήμερα 453 θανάτους από την covid-19.

Συνολικά, η Πολωνία μετρά 1.956.974 μολύνσεις και 48.032 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ