today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

ΚΚΕ: Προκλητική άρνηση της Ε.Ε. στην μετατροπή σε αορίστου συμβάσεων ορισμένου χρόνου

«Σκέτη πρόκληση αποτελεί η απάντηση του Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Ν. Σμιτ, στην επιστολή των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ που μετέφεραν την αγωνία των 36.500 εργαζόμενων του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» και των οικογενειών τους, που πρόκειται να μείνουν στο δρόμο και χωρίς προοπτική επαναπρόσληψης» τονίζει η ΕΟ του ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει, «εντελώς κυνικά, ο Επίτροπος απαντά σχεδόν μονολεκτικά «όχι» στο αίτημα για παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2021 και μετατροπή τους σε μόνιμες θέσεις εργασίας.

Χωρίς κανένα πρόσχημα ομολογεί ότι τα διάφορα προγράμματα έχουν “… περιορισμένη και μη επεκτάσιμη διάρκεια … δεν έχουν σκοπό να διασφαλίσουν μια μακροχρόνια σύμβαση εργασίας”».

«Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ για την “απασχόληση”: συμβάσεις ορισμένου χρόνου ακόμη και για θέσεις που σύμφωνα με τους ίδιους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τσακισμένα δικαιώματα, 7-8 μήνες δουλειάς και στη συνέχεια πίσω στην ανεργία» προσθέτει η ΕΟ του ΚΚΕ.

«Να ποιος είναι λοιπόν ο στόχος ΕΕ κυβερνήσεων, μεγαλοεργοδοσίας. Πάμφθηνο, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, έρμαιο και βορά στα νύχια των καπιταλιστών, τώρα και με κατώτερο από τον κατώτατο μισθό, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για την «απασχόληση μακροχρόνια ανέργων» με 200 ευρώ μισθό, παίρνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζει η ΕΟ του ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ