today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Δήμος Θάσου: Ξύλινα σπιτάκια για τη φιλοξενία και τη σίτιση των αδέσποτων ζώων

Ξύλινα σπιτάκια για τη φιλοξενία και τη σίτιση όλων των αδέσποτων μικρών ζώων, ξεκίνησε να εγκαθιστά ο Δήμος Θάσου σε μια προσπάθεια να προστατεύσει, στο μέτρο του δυνατού, τις γάτες και τα σκυλιά που ζουν χωρίς ιδιοκτήτη στους δρόμους του νησιού και βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, προμηθεύτηκε τα πρώτα δεκαπέντε ξύλινα σπιτάκια, που τα εγκατέστησε στην πρωτεύουσα του νησιού, τον Λιμένα. Κάθε μικρό σπιτάκι διαθέτει αυτόματη ταΐστρα και ποτίστρα που τροφοδοτείται με τη φροντίδα των δημοτικών υπαλλήλων και δαπάνες του νησιωτικού δήμου. Το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Θάσου αναμένεται να τοποθετήσει ανάλογα σπιτάκια φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων και σε άλλους οικισμούς του νησιού.

Στόχος του Δήμου Θάσου, όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης, είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και ο περιορισμός του φαινόμενου των υποσιτισμένων, καχεκτικών και επομένως, περισσότερο ευάλωτων σε ασθένειες ζώων.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή, με τη συγκεκριμένη ενέργεια, στοχεύει και στον περιορισμό της ανάγκης των αδέσποτων ζώων για την αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές (π.χ. κάδοι απορριμμάτων), με όλα τα προβλήματα που αυτό επιφέρει τόσο στα ζώα και το περιβάλλον όσο και στους κατοίκους, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ