today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Όταν σέρνεσαι πίσω από τον Κουφοντίνα. Γράφει ο Θάνος Πλεύρης

Ο αιμοσταγής έντεκα φορές δολοφόνος αποφάσισε να διακόψει την απεργία πείνας. Ο κακομαθημένος εγκληματίας είχε μάθει να εκβιάζει την πολιτεία και να επιβάλει νομοθετικές ρυθμίσεις, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φάνηκε, ότι πιέστηκε σε καμία φάση της διακυβέρνησης του και απλά νομοθέτησε συνειδητά υπέρ των τρομοκρατών. Όταν όμως ο εγκληματίας είδε ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξει ότι δεν εκβιάζεται και δεν διαπραγματεύεται με ισοβίτες κατάλαβε ότι οι εκβιασμοί που ήξερε δεν έχουν αποτέλεσμα. Η ΝΔ εφαρμόζει τον νόμο. Όσες φορές προσέφυγε ο εγκληματίας στα όργανα της δικαιοσύνης εισέπραξε αντίστοιχες αρνήσεις εκθέτοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα που πήραν θέση υπέρ των παρανόμων αιτημάτων του.

Του Θάνου Πλεύρη*

Με την ανακοίνωση της διακοπής της απεργίας πείνας ο Κουφοντίνας εξέθεσε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά συνέδεσε τις κουφοντινοπορείες όχι με υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, όπως ψευδώς ισχυρίζονταν στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τις ίδιες του τις πράξεις. Αυτοί που διαδηλώνουν πίσω από πανό που γράφει «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» ή οραματίζονται αντάρτες που θα μετονομάσουν την πλατεία Συντάγματος, δεν διαμαρτύρονται για δικαιώματα που δήθεν παραβιάζονται αλλά επικροτούν εγκληματική δράση.

Το λυπηρό είναι, ότι εάν κάποιος διάβαζε τη δήλωση του Κουφοντίνα και δεν ήξερε ποιος την είχε εκδώσει εύκολα θα μπορούσε να θεωρήσει ότι είναι δελτίο Τύπου κάποιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ουρά των διαδηλώσεων υπέρ του Κουφοντίνα είναι μια προσωπική επιλογή και ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα.

Σε στιγμές πολύ κρίσιμες για την δημόσια υγεία είναι μέγιστη η ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων να πείσουν τον κόσμο να απόσχει από δράσεις που ενισχύουν τη διάδοση της πανδημίας. Καθημερινές πορείες και διαμαρτυρίες που διαφημίζονται από το ΣΥΡΙΖΑ και συμμετέχουν τα στελέχη του καταδεικνύουν την ανευθυνότητα αυτού του κόμματος που προτάσσει το κομματικό όφελος, ακόμη και εάν αυτό συνδέεται με δράσεις που δυναμιτίζουν τη δημόσια υγεία.

Οι πορείες όμως υπέρ του Κουφοντίνα με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία συνιστά πρόκληση στα θύματα και τους συγγενείς τους, στη δημοκρατία και στο σύνολο της κοινωνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε το ρίσκο να νοσήσει κόσμος από τις πορείες. Φαίνεται όμως δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Ανέλαβε το ρίσκο να γίνει ουρά των παράνομων αιτημάτων του Κουφοντίνα. Το πρώτο του ρίσκο συνιστά πληγή για τη δημόσια υγεία, το δεύτερο για τη δημοκρατία.

* Ο κ. Θάνος Πλεύρης είναι δικηγόρος ΔΝ, Βουλευτής Α Αθηνών, Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ