today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ντεμπούτο της Κάμαλα Χάρις στον ΟΗΕ

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις έκανε το ντεμπούτο της στα Ηνωμένα Έθνη σήμερα, λέγοντας, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης για την ισότητα των φύλων, ότι η δημοκρατία εξαρτάται θεμελιωδώς από την ενδυνάμωση των γυναικών και ότι η δημοκρατία παγκοσμίως βρίσκεται όλο και περισσότερο «υπό μεγάλη πίεση».

Οι ΗΠΑ θα εργαστούν για να βελτιώσουν και τα δύο, είπε η Χάρις, σε ένα βίντεο-παρέμβαση στην 65η Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών.

«Η δημοκρατία απαιτεί συνεχή επαγρύπνηση, συνεχή βελτίωση. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Και σήμερα, γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία βρίσκεται ολοένα και περισσότερο υπό μεγάλη πίεση», επισήμανε η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Η κατάσταση της δημοκρατίας εξαρτάται, επίσης, θεμελιωδώς από την ενδυνάμωση των γυναικών. Όχι μονάχα επειδή ο αποκλεισμός των γυναικών στη λήψη αποφάσεων είναι σημάδι μιας προβληματικής δημοκρατίας, αλλά επειδή η συμμετοχή των γυναικών ενισχύει τη δημοκρατία», συμπλήρωσε η Κάμαλα Χάρις.

Η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος είπε, επιπλέον, ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα αναζωογονήσει τη συμμαχία της Ουάσιγκτον με το U.N. Women – ένα όργανο των Ηνωμένων Εθνών που είναι αφιερωμένο στην ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ