today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ν.Ηλιόπουλος: Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία της Αττικής

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ποντάρει τα πάντα στο εμβόλιο ως άλλοθι για να μη λάβει μέτρα για τη δημόσια υγεία έχει αποτύχει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα Τηλεόραση.

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «στα νοσοκομεία της Αττικής σήμερα βιώνουμε εικόνες πολέμου, με διασωληνωμένους σε ράντζα και χωρίς ΜΕΘ -εικόνες που έζησε και η βόρεια Ελλάδα» και σημείωσε πως «άμεσα πρέπει να μπει στη μάχη ο ιδιωτικός τομέας, με επίταξη ιδιωτικών κλινικών, να συνταγογραφηθούν μαζικά και δωρεάν τεστ και να ληφθούν μέτρα στους χώρους εργασίας και τα μέσα μεταφοράς, που συνιστούν εστίες υπερμετάδοσης». Αναφέρθηκε, δε, και στις δυσκολίες που αναμένεται να προκύψουν με τους εμβολιασμούς, όπως υποστήριξε, αφού «σε μία σειρά από χώρες της ΕΕ το εμβόλιο της AstraZeneca παγώνει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέγει τη στρατηγική της έντασης» και χαρακτήρισε «απόλυτα δικαιολογημένες» τις κοινωνικές κινητοποιήσεις. «Οι αντιπαραθέσεις που βιώνουμε δεν είναι ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είναι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Οι πολίτες αντιδρούν απέναντι στην αδικία», τόνισε. Ειδικότερα, θύμισε τις φοιτητικές κινητοποιήσεις απέναντι στο νομοσχέδιο που «εν μέσω πανδημίας και με την τηλεκπαίδευση να υπολειτουργεί, πετάει 24.000 μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο». Μίλησε για τη Νέα Σμύρνη και τα περιστατικά αστυνομικής βίας «που η κυβέρνηση επιχείρησε να τα συγκαλύψει, ενοχοποιώντας το θύμα», σχολιάζοντας ότι «χαρακτηριστικά, μόλις την επόμενη ημέρα από την επίθεση εναντίον πολίτη, κυβερνητικός βουλευτής έδινε στα κανάλια τα στοιχεία και τα φρονήματά του. Βουλευτής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που για 15 ημέρες δεν μπορούσε να πει το όνομα του κ. Λιγνάδη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ευθύνη να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών. Δυστυχώς για τη ΝΔ, η δημοκρατία μας δεν έχει μπει σε καραντίνα», επεσήμανε ο κ. Ηλιόπουλος. Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «κατασπατάληση» του χρόνου που κερδήθηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας με την προσπάθεια και την ευθύνη και της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και για υλοποίηση πολιτικών που θα οξύνουν τα προβλήματα. Αναφέρθηκε, ενδεικτικά, στον πτωχευτικό κώδικα που έχει ψηφιστεί και που μόλις ενεργοποιηθεί, όπως υπογράμμισε, «θα δούμε και πρώτες κατοικίες να χάνονται και επιχειρήσεις να κλείνουν». Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας «κερασάκι στην τούρτα» τη βάφτιση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, «το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και την Τσικνοπέμπτη στον ΕΟΔΥ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ