today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Κ.Χατζηδάκης: Ομάδα κρούσης για επιτάχυνση απονομή σύνταξης

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις, διεμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε τους δικαιούχους να κάνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

Παράλληλα, είπε ότι μέχρι εχθές είχαν κατατεθεί 16 χιλιάδες αιτήσεις.

Ο υπουργός εξήγησε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη.

Ο κ Χατζηδάκης τόνισε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Ατλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.

Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων.
Σημείωσε ότι σύντομα θα πάνε στη βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.

Ο κ Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλες τις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι είχε ειδική σύσκεψη με τους συναρμόδιους αξιωματούχους για τα κέντρα πιστοποίησης αναπηριας και ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις, ώστε να μη χρειάζεται οι άνθρωποι να περνάνε ξανά από τις επιτροπές, αν οι γιατροί πιστοποιούν ότι αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται.

Πρόσθεσε ότι σύντομα η υποβολή των συντάξεων θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.

Ο κ Χατζηδάκης δεσμεύθηκε επίσης ότι όπως δούλεψε για Ολυμπιακή, ΌΣΕ, ΟΤΕ θα εργαστεί και για τον ΕΦΚΑ.

Επίσης ο υπουργός δήλωσε ότι τα ΚΕΠ θα ενταχθούν στη διαδικασία για τα έξοδα κηδείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ