today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Κ.Καραμανλής: Να μην επιτρέψουμε να τραυματιστεί άλλο η κοινωνία μας

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την Αστική Κινητικότητα και Μικροκινητικότητα, ο Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη λέγοντας ότι πρέπει να πάρουμε το παράδειγμα της γενναιότητας και της αίσθησης καθήκοντος του τραυματισθέντος αστυνομικού, να τηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην επιτρέψουμε να τραυματιστεί άλλο η κοινωνία μας, η χώρα μας έχει υποφέρει στο παρελθόν από διχασμούς και από έριδες, είπε ο κ. Καραμανλής . Αναφέρθηκε επίσης στην άσκηση “αχρείαστης βίας” από κάποιους αστυνομικούς, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν από την ασκηθείσα ΕΔΕ.

Μιλώντας ειδικότερα για τη χθεσινή “δολοφονική επίθεση” είπε ότι όσοι συμμετείχαν στη διαδήλωση δεν εξισώνονται με αυτές τις δολοφονικές πράξεις, ανέφερε ότι υπάρχει ένα κομμάτι της Αριστεράς που “κλείνει το μάτι στη βία” και τόνισε ότι “κανένας δεν έχει δικαίωμα να ρίχνει λάδι στη φωτιά”.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν: υπέρ η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, κατά το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 ενώ “παρών” δήλωσε η Ελληνική Λύση. Επί του συνόλου, ψήφισαν υπέρ η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, και “παρών” η Ελληνική Λύση. Επί της τροπολογίας για την προμήθεια συσκευών απολύμανσης του αέρα στα οχήματα των αστικών συγκοινωνιών, υπέρ ψήφισε η ΝΔ ενώ “παρών” δήλωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ