today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ενισχύονται οι τιμές των ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων εν αναμονή των αυριανών αποφάσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου. Στην εγχώρια αγορά καταγράφηκε μετά από αρκετές ημέρες σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία αντανακλά κατά κύριο λόγο την «επανεμφάνιση» της ΕΚΤ.

Η αγορά δεν αναμένει αύριο από την ΕΚΤ να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή στην ακολουθουμένη πολιτική στο μέτωπο της ποσοτικής χαλάρωσης. Ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό, μετά την πρόσφατη άνοδο των αποδόσεων να υπάρξει κάποια νέα παρέμβαση από την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 162 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 103 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,86% έναντι -0,31% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να περιοριστεί στο 1,17%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1897 δολ. από το επίπεδο των 1,1857 δολ. που άνοιξε η αγορά. Θετικά επηρέασε το αμερικανικό νόμισμα η άνοδος που κατέγραψε ο πληθωρισμός τις ΗΠΑ το Φεβρουάριο.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1892 δολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ