Δυνατή εκκίνηση για Μάντη/Καγιαλή στο Παγκόσμιο 470

ΑΠΕ

Στην 3η θέση της γενικής βαθμολογίας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 470 βρίσκονται οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μετά την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών τους για την πρεμιέρα. Στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, οι Έλληνες Ολυμπιονίκες, στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες τερμάτισαν στην 3η, την 4η και τη 13η θέση αντίστοιχα και με 7 βαθμούς ποινής είναι 3οι ανάμεσα σε 29 σκάφοι. Συγκεκριμένα, έχουν 4 βαθμούς διαφορά από το πρώτο ισπανικό σκάφος (Τζ. Χαμάρ, Ν. Ροντρίγκες) και 2 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο με τους Σουηδούς Α. Ντάχλμπεργκ και Φ. Μπέργκστρομ.

Οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Ιωάννης Ορφανός είναι 17οι με 24 βαθμούς. Οι θέσεις τους ήταν 15, 25 και 9 αντίστοιχα.

Στις γυναίκες, οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά είναι 12ες με 18 βαθμούς. Στις τρεις κούρσες που έγιναν τερμάτισαν στις θέσεις 13, 5 και 26 αντίστοιχα. Οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου είναι 20ες με 27 βαθμούς. Οι θέσεις τους ήταν 17, 10 και 23 αντίστοιχα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 αποτελεί και εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ RSX

Για σήμερα, Τρίτη (9/3) έχει προγραμματιστεί η έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος RSX, επίσης στη Βιλαμούρα. Στους άνδρες θα συμμετάσχει ο Βύρωνας Κοκκαλάνης και στις γυναίκες η Κατερίνα Δίβαρη.