today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Βρετανία: Αντιδράσεις στην τηλεοπτική συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν

“Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Ντέιλι Μέιλ και η Βρετανή υφυπουργός αρμόδια για τα Παιδιά και τις Οικογένειες δήλωσε ότι “δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας”, ενώ ο γνωστός Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν σημείωσε ότι “αυτή η συνέντευξη είναι μια απολύτως επαίσχυντη προδοσία της Βασίλισσας και της Βασιλικής Οικογένειας”. Αυτές είναι μερικές από τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την συνέντευξη που παραχώρησαν ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν στην Όπρα Γουίνφρι, κατά την οποία εκείνη κατηγόρησε κάποιον στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας ότι εξέφρασε ανησυχίες για το πόσο σκούρο θα μπορούσε να είναι το δέρμα του γιου τους.

Ακολουθεί μια επιλογή από αντιδράσεις σε μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Βίκη Φορντ, υφυπουργός αρμόδια για τα Παιδιά και τις Οικογένειες

“Δεν υπάρχει κανένας απολύτως χώρος για ρατσισμό στην κοινωνία μας”, δήλωσε στο Sky News η Φορντ, αν και πρόσθεσε πως δεν είδε τη συνέντευξη στο CBS η οποία μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Republic, οργάνωση που αγωνίζεται για την κατάργηση της μοναρχίας

“Η μοναρχία μόλις επλήγη από την χειρότερη κρίση της από την παραίτηση του 1936. Είτε για το καλό της Βρετανίας είτε για το καλό των νεώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας αυτός ο σάπιος θεσμός πρέπει να φύγει”.

Πιρς Μόργκαν, Βρετανός τηλεοπτικός παρουσιαστής

“Αυτή η συνέντευξη συνιστά απολύτως μια επαίσχυντη προδοσία της Βασίλισσας και της Βασιλικής Οικογένειας. Τις περίμενα όλες αυτές τις άθλιες καταστροφικές ανοησίες, που εξυπηρετούν μόνον την ίδια, από την Μέγκαν Μαρκλ –αλλά για τον Χάρι, ότι θα την άφηνε να αποκαθηλώσει την οικογένειά του και την Μοναρχία κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι επαίσχυντο”.

Σερίνα Γουίλιαμς, Αμερικανίδα Τενίστρια

“Η Μέγκαν Μάρκλ, η ανιδιοτελής μου φίλη, ζει τη ζωή της -και ηγείται δίνοντας το παράδειγμα- με ενσυναίσθηση και συμπόνοια. Με διδάσκει καθημερινά τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά ευγενής. Τα λόγια της δείχνουν τον πόνο και τη σκληρότητα που έχει βιώσει”.

Μπίλι Τζιν Κινγκ, Αμερικανίδα Πρώην Τενίστρια

“Ανάμεσα στις αποκαλύψεις από την συνέντευξη της Μέγκαν και του Χάρι βρίσκεται η πάλη της Μέγκαν με την ψυχική υγεία. Ελπίζουμε ότι η ειλικρίνειά της θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοχή και μεγαλύτερη βοήθεια για αυτούς που την χρειάζονται”.

Πρώην Ηθοποιός του STAR TREK Τζόρτζ Τάκεϊ

“Ίσως θα έπρεπε απλώς να κάνουν την Όπρα βασίλισσα και να τελειώνουν”.

Ντέιλι Μέιλ, Βρετανία, Πρωτοσέλιδος Τίτλος

“Η Μέγκαν κατηγορεί το Παλάτι για ρατσισμό”

Ντέιλι Μίρορ, Βρετανία, Πρωτοσέλιδος Τίτλος

“Ρωτούσαν πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του Άρτσι”

Μπερνίς Κινγκ, το τελευταίο παιδί του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

“Η βασιλεία δεν είναι ασπίδα από την καταστροφή και την απόγνωση του ρατσισμού”.

Νίνα Πάρκερ, Δημοσιογράφος του E!

“Ξέρετε γιατί οι μαύρες γυναίκες πιστεύουν την Μέγκαν; Επειδή ξέρουμε ακριβώς πώς είναι αυτές οι μικροεπιθέσεις. Και πώς σε οδηγούν σιγά σιγά στην τρέλα”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ