today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Η Honda έχει δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 3

Η Honda παρουσίασε τη νέα γενιά συστήματος ασφαλείας Honda SENSING Elite με δυνατότητες αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 3. Το Honda Sensing Elite είναι εγκατεστημένο στο Honda Legend Hybrid EX που είναι διαθέσιμο για μίσθωση στην Ιαπωνία και διαθέτει τη λειτουργία «Traffic Jam Pilot», την πρώτη αυτοματοποιημένη τεχνολογία Επιπέδου 3 που αναγνωρίζεται από τις ιαπωνικές αρχές.

H Honda με την τεχνολογία «Traffic Jam Pilot» περνάει στην ανώτερη κατηγορία της αυτοποιημένης κατηγορίας. Για τον έλεγχο του οχήματος, το σύστημα προσδιορίζει τη θέση του όπως και τις οδικές συνθήκες χρησιμοποιώντας δεδομένα από τρισδιάστατους χάρτες υψηλής ευκρίνειας και το παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, αναγνωρίζοντας περιμετρικά σε γωνία 360 μοιρών το περιβάλλον γύρω από το όχημα με τη βοήθεια εξωτερικών αισθητήρων. Ταυτόχρονα, το σύστημα παρακολουθεί την κατάσταση του οδηγού χρησιμοποιώντας την κάμερα παρακολούθησης που είναι τοποθετημένη μέσα στο όχημα. Βασισμένη σε αυτή την ευρεία γκάμα πληροφοριών, η κύρια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου προβαίνει στις σωστές διαγνώσεις, προβλέψεις και αποφάσεις και εφαρμόζει έναν έλεγχο υψηλού επιπέδου στην επιτάχυνση, το φρενάρισμα και τη διεύθυνση του οχήματος για να βοηθήσει τον οδηγό να επιτύχει ομαλή οδήγηση υψηλής ποιότητας.

Δίνοντας την υψηλότερη προτεραιότητα στους τομείς της ασφάλειας και της αξιοπιστίας, για την ανάπτυξη του συστήματος χρησιμοποιήθηκαν προσομοιώσεις στις οποίες περιλαμβάνονταν συνολικά περίπου 10 εκατομμύρια σενάρια και μοτίβα πιθανών καταστάσεων στον πραγματικό κόσμο, ενώ πραγματοποιήθηκαν αρκετές δοκιμές με την οδήγηση δοκιμαστικών οχημάτων σε αυτοκινητόδρομους για συνολικά περίπου 1,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Επιπλέον, το σύστημα ενσωματώνει στοιχεία στο σχεδιασμό του για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία σε περίπτωση προβλήματος με οποιαδήποτε από τα επιμέρους τμήματά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ