today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 309-313/2021 αποφάσεις της, απέρριψε τις αιτήσεις ενστόλων που ζητούσαν την ακύρωση της από 19.7.2017 πράξης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που αφορά το νέο αναμορφωμένο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέους βασικούς μισθούς και νέα επιδόματα.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΣτΕ, η προσβαλλόμενη πράξη είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος των διατάξεων του ν. 4472/2017 και δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά και «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα».

Κατά συνέπεια, καταλήγει η Ολομέλεια του ΣτΕ, αποτελεί «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα».

Τέλος, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως απαράδεκτες τις αιτήσεις ακύρωσης: Της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000 και 417 αξιωματικών της ΕΛΑΣ, αποφοίτων του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (ΤΕΜΑ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ