today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο Γ.Βαρουφάκης

Για «διχόνοια και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης» κατγόρησε τον πρωθυπουργό ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με σημερινή δήλωσή του για την υπόθεση Κουφοντίνα και σχολίασε:

«Ο ασυγχώρητος στρατηγικός στόχος του Κ. Μητσοτάκη να διαιρέσει τους πολίτες μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Κουφοντίνα, με το κράτος δικαίου να μένει ανυποστήρικτο, καχεκτικό, εξευτελισμένο».

Για «κυνική κυβέρνηση» που «δεν ακούει τίποτα, γιατί κυριαρχείται από το δικό της αυταρχικό σύνδρομο και την απόφαση για εκδίκηση», κάνει λόγο με τη σειρά του ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Κώστας Μπιτσάνης για την υπόθεση Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιτσάνη, η κυβέρνηση «διαπράττει έναν προμελετημένο φόνο εν ψυχρώ» και προσθέτει: «Η κοινωνία εξάντλησε τα επιχειρήματα και την απαίτησή της για Κράτος Δικαίου. Το διακύβευμα δεν ήταν οι προϋποθέσεις μετάταξης ενός κρατουμένου αλλά η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας και η βασική αξία της ανθρώπινης ζωής»

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο κ. Μπιτσάνης τονίζει: «Μην ελπίζετε σε συνενόχους, συνεργούς, ή συνηγόρους. Είστε μόνοι σας σ’ αυτό το έγκλημα κατά του Κράτους Δικαίου και του Πολιτισμού. Η Δημοκρατία πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο, κ. Μητσοτάκη, αλλιώς δεν υπάρχει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ