today-is-a-good-day
17.9 C
Athens

Οι προτάσεις για την αναβάθμιση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας

Τις προτάσεις για την αναβάθμιση του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας γνωστοποίησε ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος. Αυτές αφορούν σε τροποποιήσεις της υπάρχουσας διαχειριστικής μελέτης (2016) και έχουν ως εξής:

– Κατασκευή δημοτικού αναψυκτήριου (πρώην Κένταυρος) βάσει και των οριζόμενων δυνατοτήτων που παρέχονται από το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.

– Έργο αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του άλσους, έναντι του αδιάνοικτου πεζοδρόμου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς.

– Έργο απορροής όμβριων υδάτων για την προστασία των διαμορφωμένων πρανών καθώς και μονοπάτι, σε συνέχεια του προτεινόμενου έργου των αναβαθμών.

– Φυλάκιο και μπάρα απαγόρευσης εισόδου οχημάτων ανατολικά του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται στο πλάτωμα που δημιουργείται σε επαφή με το διαμορφωμένο πεζόδρομο της οδού Δεκελείας, στην αρχή του ασφαλτόδρομου που διασχίζει διαγωνίως το άλσος, ξεκινώντας από την οδό Τρωάδος στα δυτικά και καταλήγοντας στην οδό Ικαρίας στα ανατολικά (Πύλη Ε3).

– Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ (και αποθηκευτικός χώρος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου), το οποίο παραχωρήθηκε στον Δήμο από το ΥΠΕΝ για την ανωτέρω χρήση, όπως το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.

– Κατασκευή δεξαμενής πυρόσβεσης.

– Απομάκρυνση των αυθαίρετων εγκαταστάσεων από το άλσος, όπως υπαγορεύουν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, όπως και το προαναφερόμενο ΦΕΚ για τη διαχείριση των αλσών και των δασών του συνόλου της χώρας.

– Μετατόπιση της λιθόκτιστης εισόδου Ε1 επί της οδού Ατταλείας και σύνδεση με την υφιστάμενη οδό εντός του άλσους για την είσοδο και έξοδο οχημάτων.

– Έξι είσοδοι για πρόσβαση του κοινού στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και συγκεκριμένα: Ε1: Γήπεδο ΑΕΚ, Ε2: ΠΠΙΕΔ (αριστερά της εισόδου του κτιρίου), Ε3: Κένταυρος, Ε4: Χίου, Ε5: Νέα Ιωνία, Ε6: Νέα Ιωνία (Νέα Πύλη).

– Κατασκευή λυομένου θεάτρου σύμφωνα με τη παρ.3 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.

– Κατασκευή τεσσάρων δημοσίων WC σύμφωνα με τη παρ. 1 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.

– Δημιουργία χώρου κιόσκι ψυχαγωγικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης του άλσους, προκειμένου να φιλοξενείται εκεί η υπό ίδρυση φιλαρμονική του Δήμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ