today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Ο θεσμικός πρωθυπουργός και η πολιτική αδυναμία του Αλ.Τσίπρα

Η αποτίμηση της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή

Άλλη μια πολιτική ήττα πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο μπρα ντε φερ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε στο κοινοβούλιο τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να ξεσκεπάσει το βρώμικο σχέδιο που στήθηκε σε κάποιο παραμάγαζο της Κουμουνδούρου, για σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων.

Του Κώστα Πασίση

Μια αγαπημένη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει αποδειχθεί τόσο όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση, όσο και στην αντιπολίτευση.

Η ομιλία του Πρωθυπουργού είχε δυο κομβικά σημεία. Το πρώτο ήταν όταν ευθέως έθεσε το ερώτημα στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αν κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων;

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και ένα βήμα περισσότερο λέγοντας «Πώς τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις;» και ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την απομάκρυνση του.

Το δεύτερο ήταν η προαναγγελία της αλλαγής του ποινικού κώδικα με την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά των ανηλίκων αλλά και η λειτουργία της ιστοσελίδας metoogreece.gr, που σχεδιάσθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, για τη στήριξη των θυμάτων κακοποίησης.

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε 10 παρεμβάσεις για το ελληνικό «metoo», ανοίγοντας το κεφάλαιο της επόμενης ημέρας, για την προστασία των θυμάτων αλλά και την πρόληψη τέτοιων αισχρών φαινομένων.

Στην προκειμένη περίπτωση ο αρχηγός της ΝΔ έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα θύματα κακοποίησης ή σεξουσιαστικής βίας, γιατί όπως είπε «Κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν δικαιούται να ζει στο φόβο και στη σιωπή».

Ο «πόλεμος» στα social media

Στην επαίσχυντη ιστορία Λιγνάδη εκείνο που έγινε ορατό δια γυμνού οφθαλμού είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των γνωστών τρολ του διαδικτύου, έριξε τόνους λάσπης, στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο με απίστευτα άθλια χαστανκς στα social media. Η στόχευση ήταν προφανής.

Από αυτή τη λάσπη όλο και κάτι θα μείνει για να λεκιάσει το προφίλ της ηγεσίας της ΝΔ, ήταν το σκεπτικό των «ειδικών» σε τέτοιου τύπου «χειρουργεία» της Κουμουνδούρου.

«Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα γνωρίζοντας καλά το λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021», είπε ο Κυριάκο Μητσοτάκης αποκαλύπτοντας την υπόγεια χειραγώγηση.

Στη Βουλή, όμως ο Αλέξης Τσίπρας στριμώχτηκε άγρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αναγκάστηκε να καταδικάσει με απόλυτο τρόπο τις αθλιότητες.

Εμμονή με τη Μενδώνη

Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ σχολιάζοντας την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα και ειδικότερα τις αναφορές του σε δημοσιεύματα που τον αφορούσαν σε προσωπικό επίπεδο, ανέφεραν ότι προσπάθησε να ρεφάρει πολιτικά.

Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε σχεδόν όλο το πολιτικό αφήγημα του στην παραίτηση της Λίνας Μενδώνη, καθώς αναφέρθηκε πολλάκις στην υπουργό Πολιτισμού, τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολόγια του.

«Κάνετε ότι δεν ακούτε την πάνδημη απαίτηση για αποπομπή Μενδώνη. Και αποφασίζετε και διατάζετε να παραμείνει στη θέση της. Να στηριχτεί. Να ξεπλυθεί πολιτικά.

Γιατί, όπως λέει το τελευταίο κεφάλαιο της προπαγάνδας σας, δεν έκανε παρά ένα μικρό επικοινωνιακό λάθος! Αναρωτιέμαι λοιπόν μαζί με όλη την κοινή γνώμη: Γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε, αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το τελευταίο  ερώτημα υποτίθεται ότι ήταν το ισχυρό χαρτί του στην αντιπαράθεση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να σταματήσει τα δηλητηριώδη υπονοούμενα και ξεκαθάρισε ότι κανένα μυστικό δεν το συνδέει με την υπουργό Πολιτισμού.

Όσον αφορά την Φώφη Γεννηματά για άλλη μια φορά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στάθηκε καθαρά απέναντι από την κυβέρνηση ωστόσο χθες επιχείρησε να «τσουβαλιάσει» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι και τα δυο κόμματα έχουν ευθύνες για τη κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ