today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Προβληματίζει το Ρέθυμνο η ανάρτηση δασικών χαρτών

Το φλέγον ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών, αλλά και το αίτημα του δήμου Αγίου Βασιλείου για την αποκατάσταση ζημιών δημοτικού και αγροτικού δικτύου λόγω των θεομηνιών του περασμένου Νοέμβριου, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν, ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου Γιάννης Ταταράκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο νομό Ρεθύμνης και κατ’ επέκταση στον δήμο Αγίου Βασιλείου, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους δημότες. Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός, για το θέμα των δασικών χαρτών θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις. Επίσης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η χρηματοδότηση ύψους 1.700.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών που θα αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στον δήμο Αγίου Βασιλείου από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Για το ζήτημα των δασικών χαρτών που έχει προβληματίσει το σύνολο των δήμων της Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και των δημάρχων του νησιού την Τρίτη 2 Μαρτίου, ώστε να συζητηθούν τα θέματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετέχει και η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαρία Κοζυράκη, καθώς και φορείς του νησιού. Η κα Κοζυράκη θα παρουσιάσει τη θέση της κεντρικής διοίκησης, ενώ θα απαντήσει σε απορίες και ενστάσεις που έχουν ανακύψει από τη σχετική ανάρτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ