Φ.Γεννηματά: Ντροπή κι απογοήτευση η αντιπαράθεση Μητσοτακη-Τσίπρα

ΑΠΕ

«Τα όσα παρακολουθούμε από τη κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να χαρακτηριστούν ως απογοήτευση και ντροπή», σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη δευτερολογία της αμέσως μετά τους αιχμηρούς διαξιφισμούς που αντάλλαξαν οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας στις δευτερολογίες τους που προηγήθηκαν της δικής της.

Με αιχμηρό κι αυστηρό ύφος η κ. Γεννηματά μίλησε για συζήτηση «παραλήρημα, πινγκ πονγκ αηδίας και βούρκου», που βρίσκεται πολύ μακριά από τα θύματα που καλούνται να μιλήσουν.

Υψώνοντας τους τόνους της κριτικής προς τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε πως και οι δύο έδωσαν το σύνθημα στα «άλλα “πιστόλια” του κομματικού διαδικτύου να συνεχίσουν τον κατήφορο».

«”Κάτι ψέλλισε η κ.Γεννηματά”, είπατε. Δεν νομίζετε ότι είναι σεξιστικό κι απαξιωτικό;», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προς τον κ. Μητσοτάκη και τον κατηγόρησε πως η κυβέρνηση δεν έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στη περίπτωση των καταγγελιών της κυρίας Μπεκατώρου αλλά όταν ανέκυψε η υπόθεση Λιγνάδη. «Φέρτε προτάσεις, κι έχουμε διάθεση να τις συζητήσουμε, αρκεί να δούμε τι είναι» επισήμανε η Φώφη Γεννηματά και τόνισε:

«Η Δημοκρατία και η ποιότητα του πολιτικού λόγου βασίζονται σε αρχές κ. πρωθυπουργέ. Πρώτον στη διαφάνεια όπου τίποτα δεν γίνεται δημόσια , δεύτερον λογοδοσία, όπου δεν αναλαμβάνεται καμία ευθύνη, και τρίτον διαβούλευση όπου δεν ρωτάτε και δεν διαβουλεύεσθε με κανένα. Ο δικός μας αγώνας για νέα αλλαγή είναι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αδυναμίες σας».