today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση Λιγνάδη και η αλλαγή πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ

Μέτα τις συγκρούσεις και τη ρήξη  στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε  το αισχρό hashtags, με το εμετικό περιεχόμενο για τη ΝΔ και την ηγεσία της αλλά και την κίνηση ματ του Πρωθυπουργού να φέρει την υπόθεση Λιγνάδη στη Βουλή, όπου τα πράγματα θα ειπωθούν με το πραγματικό όνομα τους και ο καθείς θα αναλάβει τις ευθύνες του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκρουσε πρύμναν…

Του Κώστα Πασίση

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  Γιάννης Ραγκούσης διαβλέποντας το πολιτικό βατερλό του ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή συζήτηση στο κοινοβούλιο, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου, καταδίκασε τους χυδαίους ισχυρισμούς, δηλώνοντας: «Παιδεραστές προφανώς και δεν είστε και είναι αδιανόητο να το επικαλείται κάποιος».

Την αλλαγή πλεύσης της Κουμουνδούρου που αποπειράθηκε να βάλει με νύχια και με δόντια  στο κάδρο των ευθυνών, τον Πρωθυπουργό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Αλέξανδρος Νικολαΐδης ο οποίος και καταδίκασε την προαναφερθείσα αθλιότητα.

Αίσθηση, όμως προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Νικολαΐδη και όχι του εκπροσώπου Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος είχε συμμετάσχει με τις ανακοινώσεις  του στον εκχυδαϊσμό της πολιτικής ζωής του τόπου.

Η ανήθικη επίθεση χωρίς προηγούμενο προκάλεσε ένα εμφύλιο πόλεμο στην Κουμουνδούρου. Ο διευθυντής της «Αυγής» Άγγελος Τσέκερης παρενέβη κάνοντας  λόγο για «εμετικό κιτρινισμό και Μακελειό».

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Μπίστης ο οποίος με ανάρτηση του αναπαρήγαγε  τη δημοσίευση του Αγγελου Τσέκερη, τονίζοντας  πως αντέδρασε σωστά.

Κάπου εκεί επενέβη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε   αλλαγή πορείας, γιατί  το θέμα ξέφευγε του ελέγχου και ο κίνδυνος να γίνει μπούμερανγκ η υπόθεση ήταν ορατός…

Η διαχείριση που έγινε στο θέμα Λιγνάδη προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των εσωκομματικών τάσεων, γιατί η Κουμουνδούρου – όπως φάνηκε – σύρθηκε πίσω από επιεικώς απαράδεκτα δημοσιεύματα, που όχι απλά θολώνουν, αλλά μουτζουρώνουν  πλήρως, τη νέα «εικόνα», ενός σύγχρονου δηλαδή  ευρωπαϊκού κεντροαριστερού κόμματος, που επιχειρεί να «πουλήσει» ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου.

Επιπλέον στο παρασκήνιο άνοιξε και συζήτηση για τον αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά ορθό να παίζει παιχνίδια με συγκεκριμένη εφημερίδα, που είναι σε ανοικτή και προσωπική αντιπαλότητα με την ηγεσία της ΝΔ. Η πολιτική δεν είναι «βεντέτα».

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα βγει χαμένος από αυτή την ιστορία, γιατί ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο και δεν πιστεύει ότι ένα σοβαρό κόμμα, όπως η ΝΔ, συγκαλύπτει παιδεραστές.

Στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή πάντως, που αναμένεται να είναι υψηλών τόνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, αναφορικά με ζητήματα κακοποίησης.

Επιπλέον η νομοθεσία θα γίνει ακόμη πιο αυστηρή σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Το τραγελαφικό στην υπόθεση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατήγορος της ΝΔ την στιγμή που ως κυβέρνηση μείωσε τις ποινές στον ποινικό κώδικα για τέτοιου τύπου αδικήματα.

Τέλος να σημειώσουμε ότι από χθες το Μαξίμου στηρίζει χωρίς αστερίσκους την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη και το στίγμα το έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος ανέφερε ότι είναι άξια υπουργός που έχει επιτελέσει άριστα το έργο της και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα στο χώρο του πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ