today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Θ.Ξανθόπουλος: “Τερατολογίες” ότι έγινε πλημμέλημα ο βιασμός

Για κινήσεις πανικού της κυβέρνησης στην υπόθεση Λιγνάδη αλλά και για νομικές «τερατολογίες» στις οποίες καταφεύγει όσον αφορά τις αλλαγές στο νέο ποινικό κώδικα, έκανε λόγο, μιλώντας στη Βουλή, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Δράμας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Αναφερόμενος στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη, σημείωσε ότι προΐσταται ενός υπουργείου που απαιτεί και προϋποθέτει τον σεβασμό και την αποδοχή όλων των φορέων του πολιτισμού προς τον πολιτικό προϊστάμενο. «Όμως η κ. Μενδώνη έχει απολέσει αυτή τη νομιμοποίηση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος γι αυτήν από την παραίτηση. Το χάσμα θα βαθαίνει κάθε μέρα που περνάει, ανάμεσα στην υπουργό την κοινωνία και τους καλλιτέχνες», συμπλήρωσε.

«Η κ. Μενδώνη έκανε και κάτι άλλο. Κατάργησε την διαγωνιστική διαδικασία και επέλεξε με αδιαφανή κριτήρια για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον συγκεκριμένο υποψήφιο, κάτι που αποτελεί ουσιαστικά και την αρχή του τέλους της ηγεμονίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.

Σχολιάζοντας επίσης τα όσα λέγονται ότι έγινε πλημμέλημα ο βιασμός ή θεσπίσθηκαν ευνοϊκές διατάξεις με το νέο Ποινικό Κώδικα, μίλησε για «τερατολογίες», επεσήμανε πως η αλήθεια είναι διαφορετική και πρόσθεσε πως έχει θεσπισθεί και νέα μορφή βιασμού χωρίς άσκηση βίας αλλά και χωρίς την συναίνεση του παθόντος που αποτελεί κακουργηματική πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ