today-is-a-good-day
19 C
Athens

Η κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση Λιγνάδη

Σε επαρχιώτικο  καφενειακό επίπεδο έριξε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου ο ΣΥΡΙΖΑ με την αποτυχημένη απόπειρα «στοχοποίησης» του Πρωθυπουργού στην άθλια και κατάπτυστη  υπόθεση Λιγνάδη.

Λόγω ανυπαρξίας σοβαρού αντιπολιτευτικού λόγου  ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Κουμουνδούρου, «έπαιξε» με αχαρακτήριστα  δημοσιεύματα και με το περιβόητο πλέον «χάστανγκ ΝΔ- παιδεραστές», στο οποίο αναφέρθηκε η κυβέρνηση, ζητώντας από το ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Του Κώστα Πασίση

Για πολλούς στη ΝΔ αυτό πιθανώς να είναι το νέο ευκαιριακό πολιτικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα με το οποίο θα προσπαθήσει να «ξεκολλήσει» το κόμμα του από το αγχωτικό ποσοστό του 20%, που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις.

Ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος έκανε λόγο για παρεκτροπή της αντιπολίτευσης και για προσπάθεια επίθεσης στους θεσμούς του πολιτεύματος, θέτοντας άλλη μια σοβαρή διάσταση στο βόρβορο θέμα.

Η νέα αήθης επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύθηκε και για να «ναρκοθετήσει» όσο μπορεί περισσότερο την προσπάθεια της κυβέρνησης για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ένα ενδεχόμενο που κυριολεκτικά τρέμει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει ακόμη και τα ρέστα της στην καταστροφολογία.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πετύχει το στόχο του και περάσει με ασφάλεια το μεγάλο σκόπελο της πανδημίας, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, απλά δε θα έχει λόγο ύπαρξής στο πολιτικό σκηνικό, για τα επόμενα χρόνια, υπό την παρούσα μορφή.

Ενώπιος Ενωπίω στη Βουλή

Η απάντηση σε αυτή την απόπειρα «εργαλειοποίησης» της υπόθεσης Λιγνάδη θα έλθει θεσμικά στη Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη όπου έχει προγραμματιστεί συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να απαντήσουν αν υιοθετούν τις χυδαιότητες που διακινούνται σε λιβελογραφήματα και στο χαοτικό κόσμο των social media όπου κυριαρχούν τα fake news, οι συκοφαντίες και οι πάσης φύσεως σαχλαμάρες.

Στη συζήτηση της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού τονίσει ότι η  κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί» θα αναφερθεί στις νομοθετικές  πρωτοβουλίες που θα λάβει για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή συνεργάτες του Πρωθυπουργού χαρακτηρίζουν γελοιότητες τα όσα διακινούνται περί συγκάλυψης από τα φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Τέτοιες υποθέσεις δεν μπορούν να κουκουλωθούν, τη στιγμή που έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις και έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη», αναφέρουν.

Ατυχείς χειρισμοί, αλλά κάλυψη στη Μενδώνη

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με αφορμή τις αποκαλύψεις που έγιναν  ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, αλλά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία  Πελώνη, κάλυψε την υπουργό Πολιτισμού, αν και χαρακτήρισε τους χειρισμούς της ατυχείς.

Μια αναφορά με ιδιαίτερη αξία που μαρτυρεί ότι ναι μεν η κυρία Μενδώνη παραμένει στη θέση της, αλλά το κλίμα είναι βαρύ για την ίδια.

Στην υπόθεση Λιγνάδη σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, με το σκεπτικό ότι ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα έπρεπε να ήταν ούτε διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ούτε φυσικά γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά όχι όπως τις εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ που με τη συνολική στάση του αγγίζει το έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης και αυτό για καθαρά μικροκομματικά οφέλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ