today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Αίτημα επιστροφής 519 μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους κατέθεσε η Ελλάδα σε Frontex και Κομισιόν

Αίτημα προς την Frontex και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άμεση επιστροφή 519 μεταναστών στις χώρες προέλευσής τους κατέθεσε η Ελλάδα.

Σε συνέχεια του αιτήματος για την επιστροφή στην Τουρκία 1.450 μεταναστών που διέμεναν σε ΚΥΤ των νησιών του Αιγαίου, η Ελλάδα ζητά να επιστρέψουν στο Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο, την Αλγερία, το Ιράν και άλλες 20 χώρες, 519 άτομα που διαμένουν σε προαναχωρησιακά κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα οποία σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, «καταθέσαμε σήμερα νέο αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Frontex, για την επιστροφή 519 μεταναστών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και βρίσκονται, αυτή τη στιγμή, σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα», ενώ προσθέτει ότι «αναμένουμε, σημειώνοντας ότι ζητούμενο για την Ευρώπη παραμένει να κατοχυρώσει στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου έναν ισχυρό μηχανισμό και το απαραίτητο νομικό οπλοστάσιο για απελάσεις και επιστροφές. Οχυρώνοντας τις χώρες πρώτης υποδοχής απέναντι σε ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, αλλά και τη δράση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ