today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Τα δάνεια των ξενοδόχων, το πρόστιμο στο Jumbo και η δυσφορία για τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ

  • Πανδημία κορωνοϊού: Γένος θηλυκού, όπως η Hotel Brain. Οι συνέπειες στον τουρισμό; Άμεσες και έντονες. Παρόλα αυτά ο Παλαιολόγος «ψάχνεται» για νέες συνεργασίες στην αγορά ξενοδοχείων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται κοντά σε συμφωνία να αναλάβει το management μεγάλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το οποίο δεν βγαίνει… Τα δάνεια των ξενοδόχων έχουν σημάνει συναγερμό στις τράπεζες, καθώς αυξάνονται όσα καθίστανται ληξιπρόθεσμα. Έτσι λοιπόν προκύπτουν ευκαιρίες στους επιχειρηματίες που έχουν κάποια ρευστότητα, και κυρίως σε όσους διαχειρίζονται ξενοδοχειακά συγκροτήματα.

 

  • Άνοιξε – κλείσε καταστήματα ο Απόστολος Βακάκης δείχνει να καρκινοβατεί μεταξύ φάσης και αφασίας. Δεν είναι ότι στην αρχή αποφάσισε να ανοίξει καταστήματα, μετά να τα κλείσει, μετά να τα ξανα ανοίξει και στο τέλος να τα κλείσει στις κόκκινες περιοχές. Πληροφορίες αναφέρουν πως επιβλήθηκε πρόστιμο €15 χιλ. και πρόστιμο στον προσωρινό υπεύθυνο καταστήματος, καθώς επίσης και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα λιανικής. Το πρόστιμο αυτό επιβλήθηκε στο Jumbo, διότι δεν εφαρμόζονταν ακριβώς όπως όριζε η υπουργική απόφαση το μοντέλο click in shop και το μοντέλο click away. Έπαιξε και αυτό το ρόλο του στην απόφαση Βακάκη να μείνουν κλειστά τα Jumbo.

 

  • Πέρα από τη μεταβίβαση της ΕΛΒΟ στους ισραηλινούς, υπάρχει και αντίστροφο ενδιαφέρον. Πρόκειται για το Iron Dome, το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Ελλήνων επιτελών των ενόπλων δυνάμεων. Έχει ήδη δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και το ΓΕΕΘΑ βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να το αποκτήσει. Οι διαπραγματεύσεις βαίνουν καλώς και εντός του 2021 ίσως έχουμε εξελίξεις, με την αγορά του εξοπλισμού από τη χώρα μας.

 

  • Το επόμενο σχέδιό της για την ελληνική αγορά σχεδιάζει η CVC Capital. Έχει ήδη προσεγγίσει το Ερρίκος Ντυνάν, ενώ στελέχη της έχουν περάσει και από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει υψηλή έκθεση στο νοσοκομείο. Οι Αμερικάνοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ότι οι μόνες επενδύσεις που γρήγορά έχουν απόσβεση είναι ο χώρος της υγείας και ο χώρος του τουρισμού. Και στον δεύτερο κλάδο αναμένονται εξελίξεις, με εξαγορές μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Τώρα που περνά κρίση ο κλάδος υπάρχουν ευκαιρίες.

 

  • Νέες εξαγορές ετοιμάζει η Inform Lykos . Η διοίκηση της εταιρεία έχει ήδη εντοπίσει δύο περιπτώσεις, οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν μετά την κυπριακή εταιρεία μέσα στο 2021 αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις εξαγοράς και άλλης εταιρείας (εταιρειών;) , καθώς η εισηγμένη αναπτύσσεται ραγδαία στην αγορά και τα οικονομικά της στοιχεία είναι ανθεκτικά, έστω σε συνθήκες κορωνοϊού.

 

  • Στην διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ φαίνεται ότι συγκλίνουν οι ευθύνες για τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία της Αττικής. Είθισται ετησίως να προκηρύσσονται εργολαβίες από την εταιρία για τον καθαρισμό των δέντρων που περιπλέκονται με τα καλώδια της ΔΕΗ, ειδικά στις αστικές – περιαστικές περιοχές με πεύκα. Φαίνεται ότι στον τομέα αυτό η τελευταία διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ τα μούσκεψε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η ρευματοδότηση των βορείων προαστίων της Αθήνας κατά την πιο κρύα νύχτα της Αθήνας. Μαθαίνω μάλιστα, πως μόλις κοπάσει ο θόρυβος των συνεπειών της  κακοκαιρίας, θα αναζητηθούν αρμοδίως και ευθύνες και από τη διοίκηση Μπακατσέλου – Μάνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ