today-is-a-good-day
19 C
Athens

Συμφωνία ΕΕ – Pfizer για επιπλέον 200 εκατ. εμβόλια

Συμφωνία με την Pfizer/ BioNTech για 200 εκατομμύρια εμβόλια κατά της Covid-19, σύναψε η Ε.Ε.,  κλειδώνοντας έτσι την αύξηση της προσφοράς κατά το δεύτερο τρίμηνο, τη στιγμή που οι χώρες αγωνίζονται να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για ανοσοποίηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg

Η δεύτερη παραγγελία αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των διαθέσιμων δόσεων από τις δύο εταιρείες για τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης.

Η σύμβαση περιλαμβάνει παραγγελία για 200 εκατομμύρια εμβολίων, με τη δυνατότητα να ζητήσει η Ε.Ε. επιπλέον 100 εκατομμύρια.

Όπως είχε δηλώσει τον Ιανουάριο, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, το δεύτερο τρίμηνο θα αποσταλούν έως και 75 εκατομμύρια δόσεις.

Αυτή τη στιγμή οι χώρες της Ε.Ε. είναι πολύ πίσω από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στον αγώνα για εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

Η Κομισιόν επιδιώκει επίσης να αυξήσει το απόθεμά της εμβολίων από την Moderna Inc., η οποία – όπως η Pfizer-BioNTech – έχει πλάνο βασισμένο στο mRNA.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα εμβόλια, τα mRNA μπορούν να τροποποιηθούν εντός εβδομάδων, εάν είναι απαραίτητο, για προστασία από τις μεταλλάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ