today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Με 6 συνεργεία και 25μελές προσωπικό η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί στο Διόνυσο και σε άλλους δήμους

Τις προσπάθειες των συνεργείων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία στο Δήμο Διονύσου επέβλεψε σήμερα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο χώρο, όπου ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σημειώνεται πως δυνάμεις τις Πολιτικής Προστασίας και άλλων υπηρεσιών της Περιφέρειας με 6 συνεργεία και 25 μελές προσωπικό, μεταξύ των οποίων και υλοτόμοι, από χθες το βράδυ κόβουν δέντρα, και υπό το συντονισμό της Πυροσβεστικής, επιχειρούν στους Δήμου Διονύσου, Εκάλης, Αγ. Στεφάνου, Δροσιάς αλλά και Υμηττού – κοντά στις κεραίες, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Η συνδρομή της Περιφέρειας κρίθηκε αναγκαία στο δύσκολο έργο που καταβάλλουν οι Δήμοι ως προς το να διασφαλίσουν την προσβασιμότητα των δρόμων ευθύνη τους και εκτός του προσωπικού, τους έχουν επίσης διατεθεί 4 εκχιονιστικά και ειδικά μηχανήματα GCB.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο περιφερειάρχης μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Περιφέρεια παραμένει στο πλευρό των πολιτών συνδράμοντας, ακόμα και πέραν των αρμοδιοτήτων της, με όσα μέσα διαθέτει για την ταχύτερη αποκατάσταση των προβλημάτων. Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Διονύσου λόγω και των οποίων αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά να τον κηρύξει σε έκτακτη ανάγκη όπως και έπραξε, ο κ Πατούλης σημείωσε πως προτεραιότητα «είναι να βοηθήσουμε τον ΔΕΔΔΗΕ που θα πρέπει να κάνει τα μέγιστα, προκειμένου άμεσα να αποκαταστήσει τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά, όπως είναι και η ευθύνη του». Απηύθυνε έκκληση να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση «στους πολίτες οι οποίοι υποφέρουν λόγω έλλειψης θέρμανσης» και όσον αφορά τις ευθύνες αυτής της κατάστασης, όπως σημείωσε, «είναι θέμα που θα μας απασχολήσει την επόμενη μέρα». Η Περιφέρεια συμπλήρωσε βρίσκεται εδώ με 6 συνεργεία των 25 ατόμων, μεγάλα μηχανήματα GCB και ανθρώπους οι οποίοι κόβουν και αποσύρουν τα δέντρα, συνδράμοντας στην προσπάθεια για την ανακούφιση των πολιτών.

Ο δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης αφού επισήμανε ότι είναι η τρίτη δύσκολη μέρα για όλους, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τις ενέργειες και την ταχύτατη ανταπόκριση στο αίτημα να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Με συνέπεια να επιχειρούν από χθες το βράδυ η ΕΜΑΚ και ο στρατός για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση». Εξέφρασε την ελπίδα πως «με την βοήθεια και του ΔΕΔΔΗΕ τις επόμενες ημέρες, θα ανατραπεί το κλίμα» και κλείνοντας ευχαρίστησε την Περιφέρεια που συνέβαλε με τα συνεργεία της, στη διάνοιξη των δρόμων κόβοντας και αποσύροντας κορμούς και τα δέντρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ