today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Λ.Αυγενάκης για αθλητικές ενώσεις: Τέρμα τα καπετανάτα και τα φέουδα

Στη δυνατότητα των αθλητικών φορέων να συγκαλούν γενικές συνελεύσεις και να διεξάγουν εκλογική διαδικασία, “κάνοντας χρήση ασφαλέστατων ψηφιακών μέσων επικοινωνίας” αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκης, αναπτύσσοντας σχετική τροπολογία του στο νομοσχέδιο για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές των ομοσπονδιών πρέπει να διεξαχθούν έως την 31η Μαρτίου και ότι δεν επιδέχονται περαιτέρω παράταση “λόγω της ιδιαιτερότητας ότι διανύουμε μήνες ολυμπιακής προετοιμασίας για τους αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκιο, που ευχόμαστε βεβαίως όλοι να διεξαχθούν κανονικά”. Σημείωσε, δε, ότι σε περίπτωση που επιλεγεί από τις απερχόμενες διοικήσεις των ομοσπονδιών η εναλλακτική της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αυτή προβλέπεται να διεξαχθεί με τη χρήση του ειδικού πληροφοριακού συστήματος «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας, ΕΔΥΤΕ ΑΕ.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε επίσης ότι οι εκλογές στις αθλητικές ενώσεις αφορούν και τις ενώσεις στο ποδόσφαιρο, στις οποίες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής “μόνο τα νόμιμα και ενεργά” ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ή θα εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών των ενώσεων. Κάλεσε μάλιστα τα ποδοσφαιρικά σωματεία που δεν έχουν κάνει ακόμη την αίτηση τους, την εγγραφή τους, να τακτοποιηθούν: “Πρέπει να κατανοήσουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες θιασώτες της προχειρότητας και του χάους ότι όλα μπαίνουν σε τάξη […] Καταλαβαίνω την ενόχληση κάποιων «ενωσιαρχών», αλλά εμείς εισπράττουμε από τη βάση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στον διάλογο που κάνουμε μαζί τους την ανάγκη, την αποδοχή της προσπάθειας για διαφάνεια, νοικοκύρεμα και τάξη. Τέρμα τα καπετανάτα και τα φέουδα που κάποιοι ελάχιστοι θεωρούν ότι κατέχουν για λίγο ακόμα” είπε ο κ. Αυγενάκης.

Αυτές οι πρωτοβουλίες δείχνουν την αγωνία του κ. Αυγενάκη για τα αποτελέσματα των εκλογών στις ομοσπονδίες, εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μ. Κατρίνης. Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει αυτοδιοίκητο στις ομοσπονδίες ή εάν θέλει να τις ορίζει ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης, πρόσθεσε. Για ρεκόρ Αυγενάκη “στις μουλωχτές τροπολογίες” έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Κομνηνάκα, οποία ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία “προχωρά για άλλη μια φορά σε μια ξεδιάντροπη, ωμή παρέμβαση για να ελέγξει τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών”. Η έννοια της καλής νομοθέτησης έγινε “κουρέλι” με την τροπολογία Αυγενάκη είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σ. Σακοράφα, η οποία μίλησε για πρόθεση κομματικού ελέγχου στις αρχαιρεσίες των αθλητικών ενώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ