today-is-a-good-day
14.5 C
Athens

Επιχείρηση στα ορεινά του Ρεθύμνου για τον εντοπισμό 3 κτηνοτρόφων

Επιχείρηση στα ορεινά του Ρεθύμνου ξεκίνησε, πριν από λίγη ώρα, ώστε να εντοπιστούν τρεις κτηνοτρόφοι που αγνοούνται.

Συγκεκριμένα, στην ορεινή περιοχή της Ελεύθερνας του Μυλοποτάμου, ορειβατική ομάδα οκτώ ανδρών της ΕΜΑΚ, με ένα ερπιστριοφόρο και ένα drone,  ξεκίνησε να εντοπίσει τους κτηνοτρόφους, για τους οποίους δόθηκε σήμα αναζήτησης στις 9:00.

Στη συνέχεια η επιχείρηση ενισχύθηκε με τη συμμετοχή στελεχών της αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και κατοίκων.

Οι τρεις κτηνοτρόφοι αποκλείστηκαν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το Ρέθυμνο, ενώ βρίσκονταν στα ποιμνιοστάσιά τους. Στις προσπάθειες επικοινωνίας από οικείους τους δεν υπήρξε ανταπόκριση και έτσι ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Σύμφωνα με το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, το χιόνι είναι πολύ και η περιοχή, που βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, είναι δυσπρόσιτη.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου, Γρύλλος Παπαδάκης, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «οι τρεις κτηνοτρόφοι είναι από το χωριό Λειβάδια και από χθες το βράδυ δεν είχαν δώσει σημεία ζωής και δεν είχαν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους. Αυτό αρχικά δεν προβλημάτισε, μιας και η περιοχή όπου κινούνται με τα κοπάδια τους δεν έχει σήμα για τα κινητά τους τηλέφωνα. Επειδή, όμως, οι ώρες περνούσαν, υπήρξε ανησυχία οπότε και σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκαν οι Αρχές».

Οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες λόγω του χιονιά και σύμφωνα με ενημέρωση η περιοχή είναι δύσβατη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ