today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Κ.Σκανδαλίδης: Κακή αντίδραση της κυβέρνησης στην κακοκαιρία

Για τραγική διαχείριση της κακοκαιρίας, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. “Κατέβηκα στο γραφείο μου στις έξι και μισή το πρωί, το κέντρο της Αθήνας ήταν αδιάβατο ενώ χιόνιζε από χθες το απόγευμα. Δηλαδή, δεν μπορούσες να περάσεις τη Β. Σοφίας. Αυτό, δείχνει μια αντίδραση κακή από την κυβέρνηση. Ό,τι και να προσπαθήσετε να πείτε ότι έγινε κάποια αντιμετώπιση σοβαρή του φαινομένου, δεν έγινε”, είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης και πρόσθεσε ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε πολλά θέματα της πανδημίας.

“Δηλαδή, εδώ φραστικά προσπαθεί η κυβέρνηση να πει ότι είναι μια σύγχρονη κυβέρνηση που τα αντιμετωπίζει όλα, που είναι προετοιμασμένη, στην αντιμετώπιση των κρίσιμων καταστάσεων, που ομολογουμένως είναι δύσκολα, δυστυχώς η κυβέρνηση δεν είναι προετοιμασμένη, ενεργεί πρόχειρα, ασχεδίαστα, αποσπασματικά. Έτσι αντιμετωπίζει και το νομοθετικό της έργο”, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής καταγγέλλοντας ότι στη Βουλή κατατίθενται “κατά ριπάς” νομοσχέδια που τα χαρακτηρίζει η προχειρότητα και μια “αρπακολατζίδικη πολιτική”, που θα τα κάνει ανεφάρμοστα στη συνέχεια. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι απαιτείται μια συζήτηση σοβαρή για την μετεξέλιξη του κράτους και των θεσμών ώστε να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις. Αντίστοιχη πρέπει να είναι, είπε και η συζήτηση, για τη λειτουργία της δημοκρατίας σήμερα.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, ο κ. Σκανδαλίδης σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για να σημειώσει με νόημα ότι είναι πολύ πρόσφατα όσα “ζήσαμε” “με το δελτίο των πέντε στην ΕΡΤ”. Από την άλλη, τόνισε, και η κυβέρνηση συνεχίζει το θέατρο των σκιών. “Είσαστε μια εξυγιαντική κυβέρνηση αλλά η ΕΡΤ ζει στη σκιά της υποβολής. Εμένα δεν με νοιάζει αν υπάρχουν χαρτάκια ή όχι. Εμένα με ενδιαφέρει αυτό που παράγεται. Και αυτό που παράγεται είναι φανερό, πως βρίσκεται στη σκιά της υποβολής”, είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης για να προσθέσει ότι η ΕΡΤ θα έπρεπε να είναι το παράδειγμα που θα ανατρέπει τη σύμφυση των συμφερόντων. “Το πρώτο μήνυμα για μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται προοδευτική, θα ήταν η αντικειμενικότητα στην ΕΡΤ και η αναβάθμιση του πολιτισμικού και του λειτουργικού επιπέδου της ώστε η κοινωνία να αποκτήσει ξανά συλλογικές αξίες.

“Εγώ δεν καταλαβαίνω ποιος καθοδηγεί τις ειδήσεις. Αλλά δεν μπορεί να μου λέει κανένας και προπαντός η ΕΡΤ, ότι δεν παράγει ειδήσεις το Κίνημα Αλλαγής. Για παράδειγμα, ήρθε εδώ η κ. Γεννηματά σε μια ερώτηση στον πρωθυπουργό. Του πρότεινε 10 μέτρα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τα 5, τα άλλα 5 μέτρα δεν τα δέχθηκε. Την άλλη μέρα κάποια μέσα αποσιώπησαν ότι έγινε καν η ερώτηση. Σαν να μην υπήρχε στο σκηνικό η κ. Γεννηματά. Είναι δυνατόν να θεωρείτε ότι αυτό είναι αντικειμενική ενημέρωση;”, παρατήρησε ο κ. Σκανδαλίδης για να υπογραμμίσει: “Αυτό είναι το θέατρο σκιών. Η σκιά της υποβολής. Αυτή η υποβολή πρέπει να σταματήσει. Έχετε τα κότσια να την σταματήσετε; θα προσφέρατε μεγάλη υπηρεσία στον τόπο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ