today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Φυγή προς τα εμπρός το νέο δόγμα της κυβέρνησης

Στοχευμένες περιοδείες, ξεκινά ο Πρωθυπουργός μετα το τέλος του lockdown, με κύριο στόχο τη φυγή προς τα εμπρός αλλά και την υλοποίηση της δέσμευσης του στους πολίτες ότι το κράτος ήταν, είναι και θα είναι παρών κάθε φορά που ο πολίτης το χρειάζεται.

Στο επίκεντρο των νέων εξορμήσεων του, σε πρώτη φάση  είναι οι βαρύτερα πληττόμενες περιοχές από τη φονική ασθένεια, όπως η Μακεδονία  και η Πελοπόννησος αλλά και περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες, για επιτόπια αυτοψία, όσον αφορά τα έργα αποκατάστασης και ανοικοδόμησης.

«Το πήγαμε μια φορά για το θεαθήναι, επειδή έτσι προστάζει το πολιτικό πρωτόκολλο, δεν αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη», επισημαίνει στενός συνεργάτης του που έχει εικόνα των επικείμενων περιοδειών του.

Του Κώστα Πασίση

Όπως συνηθίζει, ο Πρωθυπουργός θα περπατήσει στις περιοχές και θα συνομιλήσει με πολίτες και τοπικούς επιχειρηματίες.

Κρίσιμες θα είναι και οι επαφές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι και θα τον ενημερώσουν για την εξέλιξη των έργων και των «εκκρεμοτήτων», από την τελευταία παρουσία του στην περιοχή.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται εμμέσως  και για μια …αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των τοπικών αρχόντων, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους εξελέγησαν υπο τη «σημαία» της ΝΔ.

Δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να συνοδεύεται και από τους αρμόδιους υπουργούς, που έχουν την υψηλή εποπτεία των έργων.

Όπως επισημαίνεται οι  σχεδιαζόμενες περιοδείες θα ξεκινήσουν, μόλις χαλαρώσουν τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα για να αποφευχθούν τα παρατράγουδα με τα στριμωξίδια της Ικαρίας, που έφεραν σε θέση απολογίας την κυβέρνηση.

Ανάλογα με την πορεία του εμβολιασμού, είναι πιθανό ο Πρωθυπουργός να επισκεφθεί και εμβολιαστικά κέντρα για να ενισχύσει και να τονώσει την εθνική επιχείρηση «Ελευθερία».

Πρόκειται για «στοχευμένες κινήσεις και πρωτοβουλίες» όπερ σημαίνει ότι οι εξορμήσεις θα έχουν και πολιτικό στίγμα, όπως έγινε με την επίσκεψη του στην Ικαρία, εκλογική περιφέρεια, μη φιλική προς τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τις  δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς αρχηγούς με υψηλή διείσδυση -λόγω αποτελεσματικότητας- σε ψηφοφόρους τόσο του ΚΙΝΑΛ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δεν επισκέπτεται  μόνο τα παραδοσιακά γαλάζια κάστρα…

Εκείνο πάντως που διευκρινίζεται ξεκάθαρα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών είναι ότι οι περιοδείες του δεν έχουν προεκλογικό άρωμα.

Αντίθετα η οδηγία που έχει δοθεί στους υπουργούς του είναι να συνεχίσουν το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης, με σειρά νομοσχεδίων που θα έλθουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Φυσικά να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης με αυστηρό ύφος στη συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες θα επισφραγιστεί και ο μεγάλος στόχος της φυγής προς τα εμπρός, μετά το τέλος της πανδημίας, μιας μεγάλης περιπέτειας που δείχνει όμως να τελειώνει, με τον εμβολιασμό της πλειοψηφίας του κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ