Α.Μυλωνάκης: “Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς”

“Η κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλους τους τομείς”, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν με την κακοκαιρία “Μήδεια”.

“Άκουσα για 150 τόνους αλάτι και δεν έκλεισε δρόμος στην Κοζάνη. Και εδώ με εντολή του κ. Χρυσοχοϊδη να κλείνει η εθνική οδός; Τι δουλειά έχει ο κ. Χρυσοχοϊδης να κλείνει την εθνική οδό; Τώρα άντε να την ανοίξετε την εθνική οδό που θα έχει πιάσει πάγο. Χάθηκαν τα εκχιονιστικά; Δεν έχουμε αλάτι; Ποτέ δεν κλείνει η εθνική οδός έξω από την Αθήνα”, είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Μυλωνάκης, έχει αποτύχει και στο μεταναστευτικό. “Είδατε τι έγινε όταν πήγε ο κ. Μηταράκης στην Ορεστιάδα. Μένουν 100 κάτοικοι γέροι και εσείς πάτε να βάλετε 2.500 παράνομους μετανάστες στην πλάτη του ελληνικού στρατού στα σύνορα. Όχι, βέβαια. Και εκεί λάθος. Έχετε γεμίσει την Ελλάδα με κιτ και δεν ξέρουμε και πόσα ακόμα θα φτιάξετε”.

Τα ίδια, όπως κατήγγειλε, κάνει η κυβέρνηση και στη διαχείριση της πανδημίας: “Τη μια λέτε όχι μάσκα, μετά ναι στη μάσκα. Ράψτε τις μάσκες έτσι, πλύντε τις, τώρα όχι μάσκα υφασμάτινη, βάλτε μάσκα ιατρική. Όχι μάσκα μονή, βάλτε μάσκα διπλή. Έχει εργοστάσιο κανένας σας, και θέλει να δώσει το στοκ στον ελληνικό λαό; Να μας πείτε. Να αλλάζω πέντε φορές την ημέρες διπλές μάσκες, να καταναλώσουμε το στόκ σας!”, είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης.

Τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις για τη ραδιοτηλεοπτική αγορά, ο κ. Μυλωνάκης παρατήρησε χαρακτηριστικά, πως “έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου και ακούω τα ίδια από κάθε κυβέρνηση. Η κάθε κυβέρνηση φτιάχνει στα μέτρα της τα ΜΜΕ”. Σχολιάζοντας δε, την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ενημέρωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης αναρωτήθηκε αν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ξεχάσει “τον κ. Καλογρίτσα και τα βοσκοτόπια του”, αν έχουν ξεχάσει “τον κ. Παππά που ήθελε να φτιάξει, σώνει καλά, δικό του κανάλι, και κάτι άλλους που μπαίνανε σφήνα και λέγανε δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης”.

“Δεν υπάρχει ούτε πολυφωνία, ούτε παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων, ούτε τίποτα. Είμαστε 1,5 χρόνο στη Βουλή και κανένας βουλευτής της Ελληνικής Λύσης δεν έχει προσκληθεί στην τηλεόραση. Ούτε το ΚΚΕ, λίγο το Κίνημα Αλλαγής για ξεκάρφωμα”, είπε ο βουλευτής. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει σήμερα και νέες διατάξεις χαριστικού χαρακτήρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που θα έπρεπε να προβάλλουν δωρεάν τα μηνύματα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού και “από το πρωί ως το βράδυ λιβανίζουν τον πρωθυπουργό, και τον εμφανίζουν ως Μωυσή”.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει τη διάταξη του άρθρου 8 που αναφέρεται σε “εθνική μειονότητα”. “Ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου, που ο Ερντογάν λέει ότι θα κάνει ασκήσεις στο Αιγαίο, δυτικά της Λήμνου, Βόρεια και βορειοδυτικά της Χίου, στο δικό μας θαλάσσιο χώρο”, υποστήριξε.