today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Σε θετικό έδαφος σήμερα οι αποδόσεις αρκετών ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι αγορές ομολόγων της ευρωζώνης σήμερα δέχθηκαν πιέσεις, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις υψηλότερου κινδύνου. Είναι ενδεικτικό ότι οι αποδόσεις αρκετών ευρωπαϊκών ομολόγων οδηγήθηκαν σήμερα σε θετικό έδαφος.

Η κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία εκτιμάται ότι περιορίζει τους κινδύνους στις περιφερειακές αγορές της ευρωζώνης. Ταυτοχρόνως η άνοδος της τιμής του πετρελαίου δημιουργεί θετικές προσδοκίες για άνοδο του πληθωρισμού, εξέλιξη η οποία εκτιμάται ότι στις παρούσες συνθήκες μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Έτσι, στην εγχώρια αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 077% του 5ετούς στο 0,013% από 0,036%, ενώ του 15ετούς ξεπέρασε το 1% (1,15%).

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 38 εκατ.ευρώ, εκ των οποίων μόνο τα 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς, διαμορφώθηκε στο 0,77% έναντι – 0,38% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,15%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,2118 από 1,2121 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρω/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,2129 δολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ